Ταΐστε τα μάτια, να χορτάσει το στομάχι

Ταΐστε τα μάτια, να χορτάσει το στομάχι

Τελικά θα μείνετε όλοι ευχαριστημένοι.

«Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο» που λέει και η παροιμία και είναι και επίκαιρη και βολική. Επίκαιρη, λόγο οικονομικής κρίσης, γιατί έτσι που πάμε μπορεί να μην έχουμε να φάμε. Βολική, πάλι λόγω κρίσης. Ποιος έχει λεφτά να ξοδεύει σε διαιτολόγους και δίαιτες;

Η αλήθεια είναι ότι δεν τρώμε μόνο όταν πεινάμε αλλά πολύ συχνά τρώμε επειδή λιγουρευόμαστε κάτι, και συνήθως αυτό το κάτι είναι ακριβώς αυτό που δεν πρέπει να φάμε. Τα υγιεινά φαγητά μας φαίνονται άνοστα, η σωστές μερίδες μικρές και το απαγορευμένο γλυκό ότι πιο επιθυμητό.

«Ξεγελάστε» λοιπόν κι εσείς τα μάτια σας για να ξεγελαστεί με την σειρά της και η όρεξη σας. Βάλτε στο φαγητό σας σάλτσα, η οποία βέβαια μπορεί να είναι από γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά και όχι από κρέμα γάλακτος. Σερβίρετε σε μικρότερο πιάτο και γεμίστε το, αντί να σας φαίνεται μισοάδειο ένα μεγάλο πιάτο. Φάτε φρούτα βουτηγμένα σε σοκολάτα υγείας, θα ικανοποιηθεί η επιθυμία σας για γλυκό και ταυτόχρονα θα έχετε κερδίσει σε βιταμίνες χωρίς να φορτωθείτε με περιττές θερμίδες.