Προσπαθώ να πάρω κιλά, αλλά μάταια. Τι να κάνω;

Προσπαθώ να πάρω κιλά, αλλά μάταια. Τι να κάνω;

Μια αναγνώστρια του Queen.gr ζητά την επιστημονική συμβουλή της διατροφολόγου μας, Φανής Πρεβέντη

Αγαπητό Queen γεια σου,

είμαι 16 χρονών και προσπαθώ εδώ και πολύ καιρό να πάρω μερικά κιλά γιατί νιώθω πολύ αδύνατη. Όμως είναι αρκετά δύσκολο! Μπορείτε να μου προτείνετε εσείς κάποιο τρόπο;"

Η απάντηση της συνεργάτιδος του Queen.gr, Κλινικής Διαιτολόγου - Διατροφολόγου, Φανής Πρεβέντη στην αναγνώστριά μας:

" Η αύξηση βάρους για τα άτομα χαμηλού βάρους είναι εξίσου δύσκολη με την απώλεια βάρους για τα παχύσαρκα άτομα. Σε κάθε περίπτωση η προσπάθειά σου χρειάζεται υπομονή, επιμονή και τις σωστές συμβουλές οι οποίες δεν είναι εύκολο να δοθούν σε όλη τους την έκταση σε ένα κείμενο. Σε γενικές γραμμές πολύ σημαντικό στην προσπάθειά σου είναι να κάνεις συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα. Ιδανικά πρέπει να πραγματοποιείς κάποιο γεύμα ή σνακ κάθε 3-4 ώρες.
Μην προτιμάς το junk food πιστεύοντας ότι θα σε βοηθήσει να πάρεις βάρος γιατί θα νιώσεις ενοχλήσεις στο στομάχι και το έντερό σου και θα θελήσεις να διακόψεις την προσπάθεια.
Προτίμησε θρεπτικές υγιεινές τροφές όπως το extra ελαιόλαδο στη σαλάτα και το γεύμα σου. Δοκίμασε το ταχίνι με το μέλι στο πρωινό σου και πρόσθεσε ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή παστέλι στα σνακ σου.

Στην αρχή μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο, σύντομα όμως ο οργανισμός σου θα συνηθίσει την αλλαγή και θα ανταποκριθεί άριστα!"

Διαβάστε επίσης:

Ποιες τροφές μας βοηθούν να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά;

5 τρόποι για να χάσετε κιλά χωρίς να κάνετε δίαιτα