Τα 3 superfoods που πρέπει να καταναλώσουμε αυτό τον Σεπτέμβριο

Τα 3 superfoods που πρέπει να καταναλώσουμε αυτό τον Σεπτέμβριο

Επωφεληθείτε από τα φρούτα και λαχανικά της εποχής

Με το τέλος του καλοκαιριού, κλείνει και η σεζόν των αγαπημένων μας, φρούτων και λαχανικών της εποχής. Τα καλά νέα είναι ότι τα φθινοπωρινά, εδώδιμα προϊόντα μας περιμένουν ενώ ο Σεπτέμβρης ενδείκνυται για να αποχωριστούμε το καλοκαίρι και να προετοιμαστούμε για τον χειμώνα που έρχεται- σε όλους τους τομείς. Ακολουθούν τα τρία αγαπημένα μας φρούτα και λαχανικά της εποχής που μόλις αρχίζει, αλλά και οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να τα καταναλώσουμε.

Μήλα
Το φρούτο- σήμα κατατεθέν του φθινοπώρου είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στο αίσθημα κορεσμού. Ακόμα, η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με τα χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνη C.

Κόκκινες, γλυκές πιπεριές
Οι πιπεριές γενικώς, αλλά οι κόκκινες ακόμα περισσότερο, περιέχουν μεγάλο ποσοστό βιταμίνης C η οποία είναι απαραίτητη, αυτή την εποχή, για να μας προφυλάξει από τα κρυολογήματα του φθινοπώρου. Ακόμα, είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α που δρα αντιγηραντικά στο δέρμα.

Αχλάδια
Όπως τα μήλα, έτσι και αυτά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C ενώ, όσο το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος τους, αυτά είναι στην πιο νόστιμη εκδοχή τους. Ειδικά τα πιο ώριμα και ζουμερά, βοηθάνε να διατηρηθείτε ενυδατωμένη αλλά και να μην ενδώσετε στις διατροφικές παρασπονδίες, αφού δημιουργούν αίσθημα κορεσμού.

Διαβάστε ακόμα:

Τι είναι το Amla;
3 tips για να μείνετε πιστή στη δίαιτά σας
Τροφές που ενυδατώνουν τον οργανισμό σας