4 διατροφικές συνήθειες που θα σας φτιάξουν την διάθεση

4 διατροφικές συνήθειες που θα σας φτιάξουν την διάθεση

Καταπολεμήστε άγχος και στρες αλλάζοντας διατροφή

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τον σημαντικότατο ρόλο που παίζει το φαγητό στη βελτίωση της διάθεσής μας. Οι παρακάτω διατροφικές συνήθειες μας εγγυώνται λιγότερο άγχος και περισσότερη καλή διάθεση αλλάζοντας τα πράγματα από το τραπέζι μας!

1) Καταναλώστε πραγματικές, μη επεξεργασμένες τροφές
Για τρεις μέρες, κρατήστε ένα ακριβές ημερολόγιο των τροφών που καταναλώνετε, ώστε να δείτε ποια, πραγματικά, είναι τα επίπεδα φυσικών τροφών που καταναλώνετε, αλλά καια υτά επεξεργασμένων τροφών, junk food και ζάχαρης.


2) Μην ξεχνάτε το πρωινό
Η πρόσληψη πρωτεΐνης στο πρωινό μας (όπως τα αυγά, το κρέας, το γιαούρτι και το ψάρι) βοηθάει να κρατήσουμε σε χαμηλα επίπεδο το ζάχαρο στο αίμα, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και, ες εκ τούτου, μειώνει το στρες και τον άγχος.


3) Καταναλώστε τρία γεύματα την ημέρα και δύο υγιεινά σνακ
Για να εξισορροπήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, είναι απαραίτητα. Φρέσκα φρούτα, ένα αυγό, ωμοί ξηροί καρποί, στικς καρότου και πιπεριάς αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.


4) Περιορίστε την γλουτένη
Έχει αποδειχθεί ότι, βγάζοντας την γλουτένη από τη διατροφή τους, οι αθλητές έχουν καλύτερες επιδόσεις. Μήπως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε κι εσείς για να ανταπεξέλθετε στην καθημερινότητα; Κάντε το τεστ για δύο εβδομάδες. Εάν νιώθετε πιο ήρεμη, ενεργητική και χαρούμενη, μπορεί να έχετε δυσανεξία και αυτό να σας «βαραίνει».

Διαβάστε ακόμα:

Πώς να χορτάσετε χωρίς να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες φαγητού
Τips για μνήμη... ελέφαντα!
Τα 3 superfoods που πρέπει να καταναλώσουμε αυτό τον Σεπτέμβριο