Η δίαιτα ξεκινάει από το μυαλό

Η δίαιτα ξεκινάει από το μυαλό

Για να καταλήξει στο στομάχι.

Υπάρχει η τέλεια δίαιτα; Αυτή που θα σας κάνει να χάσετε τα κιλά που θέλετε, σχετικά εύκολα; Το «τέλεια» και το «εύκολα» είναι σχετικά και εξαρτώνται από τον καθένα από εσάς. Υπάρχει κάποια δίαιτα που σας ταιριάζει περισσότερο από τις υπόλοιπες και γι΄αυτό και , ίσως, να σας φαίνεται πιο εύκολη στην εφαρμογή της. Όλα όμως ξεκινούν από το μυαλό σας και από το αν πραγματικά το έχετε πάρει απόφαση.

Βήμα πρώτο, λοιπόν, είναι να το πάρετε εσείς, αυτοβούλως, απόφαση και να μην σας εξαναγκάσει κανείς. Κάτι που κάνουμε με το ζόρι, έχει κοντινή ημερομηνία λήξης.

Βήμα δεύτερο, καλύτερα να μιλάς, παρά να μασάς. Μην τρώτε επειδή βαριέστε ή δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε. Βρείτε κάτι καλύτερο να κάνετε. Πηγαίνετε μία βόλτα, διαβάστε ένα βιβλίο, γράψτε σε κάποιο συγγενή, μιλήστε με ένα φίλο.

Βήμα τρίτο. Δεν τρώμε για να πάψουμε να είμαστε στεναχωρημένοι ή γιατί έχουμε αγωνία ή από υπερβολική χαρά. Τρώμε για να πάρουμε ενέργεια και βιταμίνες και όταν πεινάμε πραγματικά.

Βήμα τέταρτο. Κάντε ένα βήμα κάθε μέρα. Δεν θα χάσετε 10 κιλά σε μία εβδομάδα ούτε θα τα κόψετε όλα από τη μία στιγμή στην άλλη. Βάλτε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους. Θα πάρετε δύναμη επιτυγχάνοντας τους και κουράγιο να συνεχίσετε μέχρι τέλους.

Κι αν για να κάνετε όλα τα παραπάνω χρειάζεστε βοήθεια και υποστήριξη, ζητήστε την . Από φίλους, συγγενείς, ειδικούς.