Λαχταριστά αχνιστά μύδια με λευκό κρασί

Σαρακοστιανά, λαχταριστά, πεντανόστιμα και με ελάχιστες θερμίδες. Εννοείτε και αφροδισιακά!

Υλικά (για 6 άτομα)
2 κιλά μύδια
600ml λευκό κρασί
2 ξερά κρεμμύδια
4 κλωνάρια σέλερι
4 σκελίδες σκόρδο
4κ.σ  μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένουμε τα μύδια και τα στραγγίζουμε.
2. Καθαρίζουμε  και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το σέλερι και τα ρίχνουμε σ'ένα αντικολλητικό τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο.
3. Προσθέτουμε τα μύδια και το κρασί, σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
4. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου και αφορούμε και πετάμε όποια μύδια παραμένουν κλειστά.
5. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Απολαύστε τη Σαρακοστή στα Carrefour

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ