Οι celebrity δίαιτες που απογειώθηκαν το 2012, συνεχίζουν ακάθεκτες!

Οι celebrity δίαιτες που απογειώθηκαν το 2012, συνεχίζουν ακάθεκτες!

Δίαιτα της ζώνης και Dukan

Οι δύο πιο αγαπημένες celebrity δίαιτες είναι αυτές, τόσο για το 2011 όσο και για το 2012. Οι πιο διαδεδομένες και με τους περισσότερους πιστούς ανά τον κόσμο. Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ενώ εμείς σίγουρα έχουμε μαζέψει ουκ ολίγα περιττά κιλάκια, που θα θέλουμε να ξεφορτωθούμε προκειμένου να υποδεχτούμε την άνοιξη. Ξέρω, είναι νωρίσα ακόμη αλλά άπαξ και μπει ο Γενάρης ο χρόνος τρέχει και φτάνουμε στο Μάρτιο πριν καλά καλά το καταλάβουμε. Για να δούμε ποια θα προτιμήσουμε;

Δίαιτα Zώνης: Περιλαμβάνει πέντε γεύματα τη μέρα και πολλές άπαχες πρωτεΐνες, είναι μια από τις πιο δημοφιλής ανάμεσα σε Madonna, Jennifer Aniston, Cindy Crawford. Aυξάνοντας την κατανάλωση άπαχων πρωτεϊνών (αβγά, ζαμπόν, πουλερικά, κρέας, ψάρι), μειώνουμε τους υδατάνθρακες και τρώμε λίγο και πιο συχνά όπως π.χ. τρία γεύματα και δύο σνακ την ημέρα. Σε αυτή τη δίαιτα πρέπει να πίνουμε πολύ νερό δηλαδή το λιγότερο δέκα ποτήρια νερό την ημέρα ενώ το βασικό είναι να πίνουμε ένα ποτήρι νερό μισή ώρα πριν το φαγητό, αφού αυτό βοηθάει να νικήσουμε την πείνα. Το στομάχι δεν πρέπει να μένει χωρίς φαγητό (π.χ. γεύμα ή σνακ) για περισσότερες από πέντε ώρες.

Το πρωινό πρέπει να είναι πλούσιο και επιβάλλεται το βραδινό. Η δίαιτα αυτή αγαπά τις πρωτεΐνες γιατί διεγείρουν την έκκριση σημαντικών ουσιών για την ικανοποίηση των αναγκών του εγκεφάλου για γλυκίδια. Με αυτή τη δίαιτα έχουμε απώλεια βάρους 1-2 κιλά την εβδομάδα. Τα γεύματα φθάνουν τις 1200 θερμίδες τη μέρα για τις γυναίκες και αποτελούνται από 40% υδατάνθρακες, 30% πρωτεΐνες και 30% καλά λιπαρά.

Δίαιτα Dukan: Ο γάλλος Pier Dukan, εμπνεύστηκε αυτή τη δίαιτα μαζί με την Carol Middleton -μητέρα της Kate- και πολλές ήταν εκείνες που την εφάρμοσαν με σούπερ επιτυχία όπως η Gisele Bundchen, η Jennifer Lopez, η Pippa Middleton κ.α. Η διατροφή αυτή είναι βασισμένη σε τροφές υψηλές σε πρωτεΐνη και χαμηλές σε λιπαρά και χωρίζεται στα εξής στάδια:

Φάση επίθεσης: Τρώμε όσο θέλουμε από τροφές χωρίς λιπαρά αλλά πλούσιες σε πρωτεΐνες με απαραίτητη την κατανάλωση βρώμης, που παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά και δύο λίτρων νερού καθημερινή όσο κάνουμε τη διατροφή.

Φάση κρουαζιέρας: Σε αυτή τη φάση τρώμε μόνο τα πρωτεϊνούχα φαγητά και 28 μη αμυλούχα λαχανικά, όχι όμως φρούτα.

Φάση εδραίωσης: Εδώ προσθέτουμε φρούτα, τυρί, ψωμί και αμυλώδεις τροφές, ενώ μας επιτρέπονται δυο γεύματα την εβδομάδα που αποκαλούνται γιορτινά και μπορούμε να πιούμε κρασί και να φάμε γλυκό. Η φάση αυτή ισοδυναμεί με 10 μέρες διάρκεια για κάθε κιλό που χάσαμε.

Φάση σταθεροποίησης: Εδώ μπορούμε να φάμε ό,τι θέλεουμε για έξι μέρες, επιστρέφοντας όμως με μια μέρα στο στάδιο.

Διαβάστε ακόμη:

Οι tοp 5 «μαγικές τροφές» για υγιή και λαμπερά μαλλιά!

Ενισχύστε τη σεξουαλική σας... υγεία με την κατάλληλη διατροφή