Πικάντικα καλαμαράκια για την Σαρακοστή

Πικάντικα καλαμαράκια για την Σαρακοστή

Το σκόρδο κάνει καλό στην καρδιά, το ίδιο και τα καλαμαράκια που είναι πλούσια πηγή πολυακόρεστων λιπαρών. Όλο μαζί είναι και πολύ νόστιμος μεζές. Καλή όρεξη.

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό καλαμαράκια
150ml λευκό, ξηρό κρασί
3 κουτ. σούπαςμαϊντανό
3 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
1/3 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
λίγο σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίστε και κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες.
2. Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε τα καλαμαράκια με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
3. Ρίξτε στο τηγάνι και το κρασί, σκεπάστε το, και αφήστε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το κρασί, για περίπου 10 λεπτά.
4. Ψιλοκόψτε την πιπερίτσα και τον μαϊντανό και προσθέστε τα στο τηγάνι, μαζί με την φρυγανιά και αλάτι.
5. Αφήστε τα στη φωτιά για άλλα 5 λεπτά και είναι έτοιμα.

Απολαύστε τη Σαρακοστή στα Carrefour