Οι 6 super τροφές που καταπολεμούν το πρήξιμο και σε βοηθούν να χάσεις κοιλιακό λίπος!

Οι 6 super τροφές που καταπολεμούν το πρήξιμο και σε βοηθούν να χάσεις κοιλιακό λίπος!

Ώρα να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά

Το καλοκαίρι πλησιάζει. Η ώρα του μπικίνι δεν αργεί, αφού σε λιγότερο από 4 μήνες θα βγούμε στην παραλία. Μην περιμένετε ένα μήνα πριν να γίνετε κορμάρες και μη γκρινιάζετε για τα περιττά κιλά, αν δεν έχετε κάνει καμία προσπάθεια να τα χάσετε όλο το χειμώνα. Τραφείτε υγιεινά και ασκηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε.


Ποιες τροφές όμως είναι σύμμαχοί σας; Ποιες σας βοηθούν να απαλλαγείτε από το πρήξιμο και το φούσκωμα; Ποιες καταπολεμούν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς;


1. Προϊόντα ολικής άλεσης: Tα προϊόντα ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Αυτές βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και σας βοηθούν να αντιμετωπίζετε το πρήξιμο. Επιπλέον, βοηθούν στον έλεγχο της ινσουλίνης.
2. Μπαχαρικά: Ορισμένα μπαχαρικά, όπως το σκόρδο, η κανέλα, το τζίντζερ και OI πιπεριές τσίλι, δρουν δραστικά κατά των φλεγμονών και του πρηξίματος.
3. Τροφές πλούσιες σε Ω3 λιπαρά: Έρευνες έχουν δείξει ότι μια δίαιτα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και χαμηλή σε ω-6 λιπαρά οξέα, βοηθά στην απώλεια βάρους από την περιοχή της κοιλιάς. Εμπλουτίστε το καθημερινό σας διατροφολόγιο με τροφές όπως σολομό, λιναρόσπορο και καρύδια.
4. Μονοακόρεστα λίπη: Τα μονοακόρεστα λίπη συμβάλλουν στην αύξηση της καλής χοληστερόλης HDL και μειώνει τις φλεγμονές και το πρήξιμο. Καλές πηγές είναι τα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο και το αβοκάντο
5. Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι είναι ο σύμμαχός σας ενάντια στο λίπος της κοιλιάς. Βοηθάει να συρρικνωθεί και έχει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, εξαιτίας των φλαβονοειδών που περιέχει.
6. Φρούτα και λαχανικά: Πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες σας βοηθούν να νικήσετε τη ζυγαριά. Καλές επιλογές είναι οι ακόλουθες: μήλα, μούρα, μπρόκολο, μανιτάρια, παπάγια, ανανάς και σπανάκι.

Διαβάστε ακόμα:

Πόσες θερμίδες έχουν τροφές που τρώμε καθημερινά; Τι πρέπει να προσέχουμε;

Αυτές οι τροφές σε βοηθούν να αποκτήσεις μυαλό... Αϊνστάιν

Φάτε τα άφοβα: 15 σνακ κάτω των 100 θερμίδων!