Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στη διατροφή μας, πιστεύοντας πως είναι σωστά

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στη διατροφή μας, πιστεύοντας πως είναι σωστά

Είναι πάντα πολύ πιο εύκολο να πιστεύεις πως ξέρεις τι κάνεις και πως το κάνεις σωστά, από το να αντιμετωπίσεις την αλήθεια. Από τους χυμούς φρούτων μέχρι τις έτοιμες σούπες λαχανικών σε σκόνη, αυτό ακριβώς ισχύει για την καθημερινή διατροφή μας. Πολλές φορές πιστεύουμε πως έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς να συνειδητοποιούμε πως οι επιλογές μας μόνο σωστές δεν είναι. Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε:

  • Όταν η ετικέτα στις φέτες ψωμιού για τοστ λέει «πολύσπορο ψωμί» το θεωρούμε αρκετά υγιεινό και το αγοράζουμε. Αν όμως το ψωμί αυτό δεν είναι ολικής άλεσης, τότε η επιλογή μας δεν είναι και τόσο υγιεινή.
  • Πολλοί πιστεύουν πως οι σούπες λαχανικών σε σκόνη είναι το ίδιο υγιεινές με μια πιατέλα λαχανικά, και μάλιστα πολύ πιο γρήγορες. Δεν προσέχουν όμως τα ελάχιστα λαχανικά που περιέχουν και πόσα από τα διατροφικά τους στοιχεία έχουν χαθεί από την επεξεργασία.
  • Ακόμα ένα συχνό λάθος, είναι η αντικατάσταση των φρέσκων φρούτων με συσκευασμένους χυμούς, πιστεύοντας πως κερδίζουμε τα ίδια οφέλη. Οι χυμοί αυτοί μπορεί να είναι πιο υγιεινοί από τα αναψυκτικά, περιέχουν όμως μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και ούτε τα μισά διατροφικά στοιχεία με τα φρέσκα φρούτα. Επίσης, αν προσπαθείτε να αδυνατίσετε, μια μερίδα φρούτου θα ας κρατήσει χορτασμένους για πολύ περισσότερο διάστημα από ένα ποτήρι έτοιμου χυμού.