Βάλτε τέλος στις αϋπνίες με την σωστή διατροφή

Βάλτε τέλος στις αϋπνίες με την σωστή διατροφή

Επτά τροφές για έναν ήρεμο ύπνο

Αν και ένας ενήλικας χρειάζεται περίπου 7 με 8 ώρες ύπνο για να ξεκουραστεί, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο έρχονται αντιμέτωπη με την αϋπνία. Μάλιστα αρκετά προβλήματα υγείας σχετίζονται με την στέρηση του ύπνου, όπως αυτό της αύξησης του σωματικού βάρους, θέματα σχετικά με την καρδιά αλλά και αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ωστόσο μπορείτε να βελτιώσετε τον ύπνο σας τη νύχτα με τη σωστή διατροφή και συγκεκριμένα με επτά τροφές:

  1. 1.Βρώμη: Αποτελεί ένα σνακ πλούσιο σε υδατάνθρακες που θα κρατήσει το στομάχι σας γεμάτο καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Άλλωστε ένας λόγος που κάνουμε άσχημο ύπνο, είναι και η… βραδινή βόλτα στο ψυγείο.
  2. 2.Ρεβίθια: Περιέχουν υψηλές ποσότητες σε βιταμίνη Β6, απαραίτητη για την παραγωγή μελατονίνης. Η μελατονίνη είναι η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τον ύπνο. Αν δεν παράγεται στις σωστές ποσότητες , δεν θα καταφέρετε να κοιμηθείτε. Τα ρεβίθια θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε γρήγορα και μέχρι το πρωί.
  3. 3.Μπανάνες: Είναι γνωστό ότι το νόστιμο αυτό φρούτο δρα ως ένα φυσικό μυοχαλαρωτικό . Επιστημονικά, οι μπανάνες ενισχύουν τα επίπεδα σεροτονίνης και μελατονίνης.
  4. 4.Ξηροί καρποί: Είναι πλούσιοι σε Ω3 και κάνουν μόνο καλό στην υγεία. Αν φάτε ένα μικρό φλιτζάνι αμύγδαλα ή λιναρόσπορους πριν κοιμηθείτε θα σας βοηθήσει να παραδοθείτε στην αγκαλιά του μορφέα σαν μωρά.
  5. Ζεστό γάλα με μέλι: Δρα ως ένα φυσικό χάπι ύπνου. Το γάλα περιέχει ένα αμινοξύ που ονομάζεται τρυπτοφάνη ενώ το μέλι χαλαρώνει τους μυς και το μυαλό σας.
  6. 6.Πατάτες: Τηγανητές ή ψητές, οι πατάτες είναι νόστιμες και ταυτόχρονα αποτελούν μεγάλη πηγή σε τρυπτοφάνη ενώ συνολικά η επίδρασή τους είναι κατευναστική και ωφέλιμη για το σώμα και το νου σας.
  7. 7.Χαλαρωτικό τσάι: Μέντα, τσάι από βότανα ή τσάι χαμομήλι είναι τρία από τα είδη του τσαγιού που η δράση τους είναι μοναδική για έναν χαλαρό ύπνο.

Διαβάστε επίσης:

Οι τροφές που ΔΕΝ πρέπει να επιλέγετε μετά την προπόνηση: Μην περιμένετε να αδυνατίσετε αν δεν τις μάθετε

Ο χυμός που κάνει θαύματα: Ο λιποδιαλυτικός χυμός της Shakira που μειώνει την όρεξη!