«Θέλω απεγνωσμένα να αδυνατίσω. Πώς μπορώ να χάσω τουλάχιστον 10 κιλά;» Η Φανή Πρεβέντη απαντά στις ερωτήσεις σας!

«Θέλω απεγνωσμένα να αδυνατίσω. Πώς μπορώ να χάσω τουλάχιστον 10 κιλά;» Η Φανή Πρεβέντη απαντά στις ερωτήσεις σας!

Το Queen.gr κοντά στις αναγνώστριές του

Ερώτηση αναγνώστριας


Καλημέρα σας, είμαι 16 χρονών 70 κιλά και έχω ύψος 1.60.. Θέλω απεγνωσμένα να χάσω κιλά. Τι μπορώ να κάνω για να χάσω τουλάχιστον 10;
Ευχαριστώ πολύ

Απάντηση στην ερώτηση της αναγνώστριας:


Καλησπέρα,
Με τα στοιχεία που έχω για εσένα, μπορώ να σου πω ότι το βάρος σου είναι πάνω από το φυσιολογικό σύμφωνα με τα στοιχεία που αντλούμε από το Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) σου. Δεδομένου ότι βρίσκεσαι ακόμα στην εφηβεία, η αξιολόγηση του βάρους σου γίνεται μέσω συγκεκριμένων καμπύλων ανάπτυξης.

Για εσένα ο ΔΜΣ είναι 27,3. Αυτή η τιμή δείχνει ότι το βάρος σου είναι όντως αυξημένο για το ύψος αλλά και την ηλικία σου. Η απώλεια βάρους σε αυτές τις ηλικίες είναι σύνθετη υπόθεση. Θα σε συμβούλευα να μοιραστείς την επιθυμία σου να χάσεις βάρος με την οικογένειά σου. Στη συνέχεια πρέπει να επισκεφτείς έναν πτυχιούχο διαιτολόγο ώστε να κάνεις την προσπάθεια σωστά και χωρίς αρνητικές επιπτώσεις για την ανάπτυξή σου. Είσαι σε μια ηλικία που "πλάθεις" τις διατροφικές σου συνήθειες. Το να βρεις τον σωστό καθοδηγητή μπορεί να σε σώσει από χρόνια μαχη με το σωματικό σου βάρος και να σε βοηθήσει να διαμορφώσεις μία υγιή και αποδοτική για την απώλεια βάρους διατροφική συμπεριφορά.


Το μόνο που μπορώ να σε συμβουλεύσω από αυτή τη στήλη είναι να εντάξεις τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινότητά σου. Διαμορφώνοντας έναν τρόπο ζωής που εμπεριέχει την άσκηση έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος.

Μήνυμα προς τις μαμάδες: Επενδύστε στη διατροφική διαπαιδαγώγηση του παιδιού σας. Γλιτώνει από πολλαπλάσιο ψυχικό κόστος και πλάθει υγιείς ενήλικες.

Στέλνετε τις δικές σας απορίες στη διατροφολόγο μας ΕΔΩ!

Διαβάστε ακόμα

«Ζυγίζω 43 κιλά και έχω ύψος 1,58. Στο παρελθόν είχα περάσει νευρική ανορεξία, τώρα το βάρος μου είναι φυσιολογικό;»: Η διαιτολόγος Φανή Πρεβέντη απαντά στις ερωτήσεις σας!

Αλήθειες και μύθοι για τους υδατάνθρακες: Τελικά παχαίνουν;

Πώς υπολογίζουμε το δείκτη μάζας του σώματός μας (ΔΜΣ); Η Φανή Πρεβέντη απαντάει στις ερωτήσεις σας!