Θέλετε να χάσετε βάρος; Το μυστικό είναι στο μεσημεριανό!

Θέλετε να χάσετε βάρος; Το μυστικό είναι στο μεσημεριανό!

Γιατί ένα πλήρες, μεσημεριανό γεύμα θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε το σώμα που θέλετε

Η απώλεια βάρους δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να πεινάσετε, και σίγουρα δεν προϋποθέτε να παραλείπετε γεύματα. Επιτρέψτε στον εαυτό σας ένα πλήρες μεσημεριανό γεύμα, αλλά λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω tips που θα βοηθήσουν να αδυνατίσετε, χωρίς να πεινάσετε.

Το μέγεθος μετράει
Αντί να φάτε ένα πλούσιο βραδινό, κάντε το μεσημεριανό σας το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας, Φάτε το δύο με τρεις ώρες μετά το πρωινό σας. Η κατανάλωση θερμίδων στη μέση της ημέρας δίενι στον οργανισμό ώρες να κάνει τις καύσεις του, ενώ σας χορταίνει, αποτρέποντάς σας από το να φάτε παχυντικά σνακς το απόγευμα, ή ένα πλούσιο δείπνο.

Φυτικές ίνες, οι καλύτεροί σας φίλοι
Αντί να γεμίζετε τον οργανισμό σας με υδατάνθρακες, που θα σας βαρύνουν, καταναλώστε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Ο οργανισμός χρειάζεται χρόνο να τις χωνέψει, οπότε δεν θα πεινάσετε γρήγορα.

Πρωτεΐνες
Για να διατηρήσετε την ενέργειά σας σε υψηλά επίπεδα, οι πρωτεΐνες είναι ο σύμμαχός σας. Μία ενήλικη γυναίκα χρειάζεται, καθημερινά, 50 περίπου γραμμάρια καθαρής πρωτεΐνης, οπότε το μεσημεριανό σας πρέπει να περιέχει περίπου 20 με 30 γραμμάρια. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γεμάτη ενέργεια θα νιώθετε το απόγευμα ακόμα, χωρίς να χρειαστείτε ζάχαρη για να ενισχύσει τον οργανισμό σας.

Ενυδάτωση
Αντί για αναψυκτικά ή χυμούς, προτιμήστε το νερό. Εκτός από το ότι δεν έχει θερμίδες, θα γεμίσει το στομάχι σας, ενώ θα σας χαρίσει την απαραιτητη ενυδάτωση.

Κάντε ένα κανονικό διάλειμμα για να φάτε
Ο τρόπος που τρώμε το μεσημεριανό μας είναι εξίσου σημαντικός με το τι περιέχει αυτό. Απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή σας, ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε την κάθε μπουκιά. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό να φάτε ένα πλήρες γεύμα, χωρίς ο εγκέφαλός σας να συνειδητοποιήσει τι φάγατε, το οποίο, εντέλει, θα σας κάνει να καταναλώσετε πολύ περισσότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεστε.

Διαβάστε ακόμα:
Θέλετε να χάσετε κιλά άμεσα; Περιορίστε τους υδατάνθρακες!
Κι όμως, το πρωινό ΔΕΝ είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας
Επίπεδη κοιλιά τώρα: Τips για να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό «σωσιβιάκι»