4 λαχταριστές συνταγές Dukan που θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι κάνετε δίαιτα

4 λαχταριστές συνταγές Dukan που θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι κάνετε δίαιτα

Με τέτοια γεύματα, ποιος χρειάζεται υδατάνθρακες;

Η Dukan έχει γίνει μία από τις πιο επιτυχημένες και πολυσυζητημένες δίαιτες σε όλο τον κόσμο, αφού το βιβλίο του δόκτορα Pierre Dukan έχει πουλήσει 12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Παρότι η διάσημη δίαιτα αποκλείει τους υδατάνθρακες από την διατροφή μας, για όσο καιρό την ακολουθούμε, υπάρχει τρόπος να φάμε πεντανόστιμα πιάτα, αρκεί να ξέρουμε και να τα μαγειρέψουμε με τα σωστά υλικά και τον σωστό τρόπο. Διαβάστε παρακάτω 4 παραλλαγές αγαπημένων, λαχταριστών πιάτων, σύμφωνα με την δίαιτα Dukan.


1) Πίτα του βοσκού (Shepherd's Pie)
3 φέτες ελαφρύ μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
400 γραμμάρια ντοματάκια κονκασέ
200 ml. νερό
350 γραμμάρια κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce
500 γραμμάρια κουνουπίδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας άπαχο quark (θα το βρείτε σε μεγάλα supermarket)
Αλάτι, πιπέρι

Βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι, το μπέικον, και αφήστε το να τσιγαριστεί λίγο, πριν προσθέσετε το κρεμμύδι και, στη συνέχεια, τον κιμά. Αφήστε να τσιγαριστούν και προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το νερό και την Worcestershire sauce. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το να μαγειρευτεί για 25- 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά καιρούς. Εντωμεταξύ, σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίξτε το κουνουπίδι και την κολοκύθα, και αφήστε τα να μαλακώσουν. Στραγγίξτε τα λαχανικά, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε με το quark. Απλώστε τον κιμά σε ένα πυρέξ και βάλτε, από πάνω, το μείγμα quark- λαχανικών. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, για 15- 20 λεπτά.

2) Τηγανίτες
1 1/2 – 2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλιά της σούπας quark
1 κουταλιά της σούπας fromage frais (θα το βρείτε σε μεγάλα supermarket)

Ανακατέψτε πολύ καλά τις νιφάδες βρώμης, το quark και το fromage frais, μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα σας διάφορα μυρωδικά της αρεσκείας σας. Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού, μέχρι να ασπρίσει και αναμείξτε το μέσα στο μείγμα της ζύμης. Ρίξτε την ζύμη σε ζεστό, αντικολλητικό τηγάνι, στο οποίο έχετε λιώσει ελάχιστο λάδι. Τηγανίστε σε μέτρια φωτιά, για 2- 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

3) Σολωμός με ταμπουλέ μπρόκολο

2 κουταλιές της σούπας κους κους
40 γραμμάρια μπρόκολο
Μία μικρή χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μία μικρή χούφτα ψιλοκομμένη μέντα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Ξύσμα ½ lime
1 φιλέτο σολομού
Αλάτι, πιπέρι

Βάλτε το κους κους σε ένα μπολ και ρίξτε από πάνω του 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό. Αφήστε το να πιεί τα υγρά του για 10 λεπτά. Βράστε το μπρόκολο για 10 λεπτά και, στη συνέχεια, περάστε το από παγωμένο νερό για να διατηρήσει την φρεσκάδα του. Ξύστε το κους κους με το πιρούνι, ώστε να γίνει αφράτο, και προσθέστε του τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το κρεμμυδάκι, το ξύσμα λεμονιού το μπρόκολο και αλατοπιπερώστε. Ψήστε το φιλέτο του σολομού στο grill και σερβίρετε με το κους κους

Scones με φράουλες
50 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
50 γραμμάρια κορν φλάουρ
½ κουταλιά της σούπας γλυκαντικό
1 αυγό, χωρισμένο το ασπράδι από τον κρόκο
1 κουταλιά της σούπας άπαχο quark
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
3 φράουλες, κομμένες σε φέτες

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε σε ένα μπολ τις νιφάδες βρώμης και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε τα καλά με το γλυκαντικό. Χτυπήστε πολύ καλά στο μίξερ το ασπράδι του αυγού, μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Χτυπήστε μαζί τον κρόκο του αυγού και το quark και «διπλώστε» το μείγμα του ασπραδιού στο μείγμα του κρόκου. Στη συνέχεια, ανακατέψτε το νέο μείγμα των αυγών, στο μείγμα της βρώμης. Με ένα κουτάλι, απλώστε, σε σχήμα scones, τέσσερις κουταλιές από την ζύμη, σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήστε για 8- 10 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετε με γιαούρτι και τα κομματάκια της φράουλας.

Διαβάστε ακόμα:
Πήρες κιλά στις διακοπές; Ιδού τι πρέπει να κάνεις για να τα χάσεις σύντομα!
Αντίο κιλά: Το πράσινο αποτοξινωτικό smoothie της Jessica Alba
Θέλετε να χάσετε βάρος; Το μυστικό είναι στο μεσημεριανό!