No sex tonight: Μάθετε τις τροφές που σκοτώνουν τη λίμπιντό σας

No sex tonight: Μάθετε τις τροφές που σκοτώνουν τη λίμπιντό σας

Κι όμως υπάρχουν!

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι υπάρχουν τροφές που ανεβάζουν τη... σεξουαλική μας διάθεση και εννοείται σας τις είχαμε παρουσιάσει. Αφού, λοιπόν, μάθατε τις αφροδισιακές τροφές, ήρθε η ώρα να πληροφορηθείτε και τις τροφές που σκοτώνουν τη λίμπιντό σας. Πάμε να δούμε ποιες τροφές έκριναν οι ερευνητές ως... εχθρούς του σεξ.


1. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης. Τα ζαχαρούχα τρόφιμα, ειδικά αν είναι επεξεργασμένα, είναι γεμάτα με τρανς λιπαρά, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, όπως επίσης και τη λίμπιντό σας. Τα κορεσμένα λίπη φράζουν τις αρτηρίες σας και μειώνεται η ροή του οξυγόνου στα όργανα του σώματος σας - συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών οργάνων σας. Η ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τη γονιμότητα σας, καθώς τα τρανς λιπαρά έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην σπλήνα σας, μειώνοντας την ικανότητά της να παράγει τα λευκά κύτταρα του αίματος, τα οποία είναι απαραίτητα για να παράγουν σπέρμα και για να πολλαπλασιάζονται τα αυγά.
2. Ζαχαρωτά γλυκόριζας: Και ενώ η γλυκόριζα σα φυτό θεωρείται super ευεργετικό για τον οργανισμό σας, σε μορφή ζαχαρωτού δεν αποτελεί και την καλύτερη επιλογή. Αν τρώτε πάρα πολύ γλυκόριζα, μπορεί να μειώσετε την ποσότητα της τεστοστερόνης που παράγει το σώμα σας. Είμαστε για τέτοια;
3. Τροφές με πολλά λιπαρά: Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορούν να σκοτώσουν τη λίμπιντο σας. Οι μεγάλες ποσότητες χοληστερόλης φράζουν τις αρτηρίες σας. Επιπροσθέτως, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά έχουν τη μαγική ιδιότητα να σας κάνουν να αισθάνεστε υποτονική και κουρασμένη κατά τη διάρκεια της μέρας αλλά και της... νύχτας!
4. Σόγια: Η σόγια αποτελεί τροφή έκπληξη. Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Harvard, δημοσίευαν μια μελέτη για την ανθρώπινη αναπαραγωγή στην οποία τόνιζαν ότι η υπερκατανάλωση σόγιας και προϊόντων σόγιας μπορούν να μειώσουν τον αριθμό σπερματοζωαρίων στους άνδρες, καθώς και να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία.
Τώρα πια ξέρετε τι να μην επιλέξετε... Μην πείτε ότι δε σας ενημερώσαμε!

Διαβάστε ακόμα

Πήρες κιλά στις διακοπές; Ιδού τι πρέπει να κάνεις για να τα χάσεις σύντομα!

Αντίο κιλά: Το πράσινο αποτοξινωτικό smoothie της Jessica Alba

Η εξωφρενικά αυστηρή δίαιτα της Jennifer Aniston: Σε τι σημείο έφτασε για να αδυνατίσει;