Η υγιεινή λύση για όσους λατρεύουν τα αλμυρά φαγητά

Η υγιεινή λύση για όσους λατρεύουν τα αλμυρά φαγητά

Το αλάτι είναι ένα μεγάλο θέμα στην διατροφή, καθώς η υπερβολική κατανάλωσή του μόνο καλό δεν κάνει. Τι μπορούν να κάνουν, λοιπόν, όσοι αγαπούν τα αλμυρά φαγητά; Καταρχάς, σταματήστε να αγχώνεστε για το πόσο αλάτι ρίξατε στις πατάτες ή στο ποπ κορν σας. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Η πραγματικά σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να αποφύγετε, είναι το «βουνό» από αλάτι που κρύβεται στα επεξεργασμένα τρόφιμα και στο φαγητό των εστιατορίων. Η μέση γυναίκα καταναλώνει κάθε μέρα 3.000mg νατρίου, αν όχι περισσότερο, το 80% του οποίου είναι αλάτι. Το υγιεινό όριο ημερήσιας κατανάλωσης νατρίου είναι 2.300mg μάξιμουμ. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να μεγαλώσει το ρίσκο καούρας, υψηλής αρτηριακής πίεσης, ακόμα και εγκεφαλικού. Δύο κουταλιές της σούπας έτοιμη σος σαλάτας, για παράδειγμα, μπορεί να περιέχουν τόσο νάτριο όσο 1 σακούλα πατατάκια. Για αυτό, όταν ψωνίζετε έτοιμα τρόφιμα στο σούπερ μάρκετ, φροντίστε να δίνετε προσοχή στους πίνακες διατροφικών στοιχείων, ώστε να επιλέγετε τη μάρκα με το λιγότερο νάτριο.