Οι καλύτερες αποτοξινωτικές τροφές του φθινοπώρου

Οι καλύτερες αποτοξινωτικές τροφές του φθινοπώρου

Εκμεταλλευτείτε την εποχή, και αλλάξτε την διατροφή σας

Το φθινόπωρο είναι μία εποχή πλούσια σε αποτοξινωτικά superfoods, τα οποία είναι ιδιαίτερα θρεπτικά αλλά και πολύ νόστιμα! Αυτά είναι τα αγαπημένα μας.

Τζίντζερ
Πλούσιο σε βιταμίνη C, το τζίντζερ έχει την αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθάει τον οργανισμό μας να αποτοξινωθεί. Βάλτε το σε θρεπτικά smoothies, ή τρίψτε το πάνω από τις σαλάτες σας.

Ρόδι
Αγαπημένο φθινοπωρινό φρούτο, το ρόδι καταπολεμά κάποιες μορφές καρκίνου, και ειναι πλούσιο σε βιταμίνες. Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, αλλά και τον κινδυνο εμφράγματος, και βοηθάει στην διατήρηση του σωματικού μας βάρους.

Μήλα
Η γνωστή παροιμία είναι βασισμένη στην πραγματικότητα, αφού τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πηκτίνη- ουσία που απορροφά τις τοξίνες και συμβάλλει στην απομάκρυνσή τους από τον οργανισμό μας. Τα αγαπημένα μας φρούτα περιέχουν, ακόμα, γλουκαρικό οξύ, που βοηθάει το σώμα μας να απαλλαγεί από τα οιστρογόνα.

Γλυκοπατάτες
Συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, ενώ περιέχουν υψηλά ποσοστά αντιφλογμονώδων αντιοξειδωτικών.

Διαβάστε ακόμα:
Ξυπνήσατε κακοδιάθετοι; Δείτε ποιες τροφές θα σας... φτιάξουν τη μέρα!
Οι πέντε κακές συνήθειες που δε σε αφήνουν να αδυνατίσεις
Φάτε άφοβα! Αυτοί είναι οι υδατάνθρακες-σύμμαχοι στη δίαιτά σας!