Παγκόσμια ήμερα διατροφής: 3 Ελληνίδες και 3 ξένες σταρ που αποφάσισαν να αλλάξουν τη ζωή τους, αποκαλύπτουν τα μυστικά τους

Παγκόσμια ήμερα διατροφής: 3 Ελληνίδες και 3 ξένες σταρ που αποφάσισαν να αλλάξουν τη ζωή τους, αποκαλύπτουν τα μυστικά τους

Πώς η σωστή διατροφή έγινε τρόπος ζωής τους

Παγκόσμια ημέρα διατροφής σήμερα και φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην κάνουμε ένα αφιέρωμα στη σπουδαία αυτή μέρα. Οι σωστές τροφές και η συχνή γυμναστική μας χαρίζουν υγιές σώμα και πνεύμα. Η σωστή διατροφή είναι συνδεδεμένη με την υγεία. Πρωτεΐνη, λαχανικά, φρούτα, Ω3 λιπαρά, είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Σωστή διατροφή σημαίνει τρώω τα πάντα αλλά με μέτρο. Γνωρίζω ποιες τροφές είναι ευεργετικές και ποιες πρέπει να τρώω με φειδώ. Μήπως ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε τις συνήθειές μας;


Τρεις Ελληνίδες και τρεις ξένες star πήραν τη μεγάλη απόφαση και είπαν το ναι στον υγιεινό τρόπο ζωής. Το σώμα τους άλλαξε και μαζί και η ψυχολογία τους. Η υγεία τους μπήκε στην πρώτη γραμμή και εμείς δε θα μπορούσαμε να μην τις συγχαρούμε για αυτό. Έλντα Πανοπούλου, Ζέτα Δούκα, Κατερίνα Ζαρίφη, Jennifer Hudson, Kelly Osbourne, Jessica Simpson μας έβαλαν τα γυαλιά. Προσοχή! Αυτό το άρθρο δεν είναι αφιερωμένο στις γυναίκες που αδυνάτισαν υπερβολικά (καθώς τέτοια παραδείγματα υπάρχουν άπειρα) αλλά σε αυτές που τρέφονται σωστά, που απαρνήθηκαν κακές συνήθειες του παρελθόντος και χαίρονται πια τον υγιεινό τρόπο ζωής που ακολουθούν!


Ένα μεγάλο χειροκρότημα αξίζει στην Έλντα Πανοπούλου, η οποία έχασε πάρα πολλά κιλά και είναι πιο ανανεωμένη από ποτέ. Η ίδια η ηθοποιός είχε δηλώσει: «Προσπαθούσα να χάσω γρήγορα 7 ή 8 κιλά. Και πράγματι, τα έχανα. Αλλά για πόσο; Τον επόμενο χρόνο έπαιρνα σχεδόν τα διπλάσια. Αν άκουγα το φίλο μου Κώστα Ξένο, που μου έλεγε "πρέπει να αλλάξεις την καθημερινότητά σου για να μπορέσει το σώμα σου να επανέλθει σε μια καλή κατάσταση", θα είχα αδυνατίσει νωρίτερα. Δεν είχα την υπομονή, μέχρι που έβαλα ως στόχο τα δέκα κιλά το χρόνο».


H Κατερίνα Ζαρίφη είναι μία ακόμη κυρία η οποία ακολουθεί πια έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ποιο είναι όμως το καθημερινό της διατροφολόγιο; Τι προτιμά; Η ίδια είχε δηλώσει: Όλοι ξέρουμε ότι η πρωτεΐνη μαζί με σαλάτα και οι περιορισμένοι υδατάνθρακες –τους οποίους δεν τους κόβεις τελείως– είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Τρώω πέντε γεύματα την ημέρα, γιατί το βασικότερο είναι να μην πεινάς. Όταν κάποιος μένει νηστικός και χάνει κάποια κιλά, είναι φυσικό μετά να πέφτει στην κυριολεξία με τα «μούτρα» στο φαγητό και ξαναπαίρνει τα κιλά που είχε χάσει. Το πρωί θα φάω ένα τοστ με μαύρο ψωμί και γαλοπούλα, το δεκατιανό μου είναι ή δύο φρούτα ή ένα γιαούρτι με λίγα δημητριακά, το μεσημέρι γαλοπούλα ή κρέας με σαλάτα. Το εναλλάσσω με όσπρια ή με μακαρόνια. Το απόγευμα θα προτιμήσω μια μπάρα δημητριακών ή ένα κομμάτι παστέλι για να ξεγελάσω την πείνα μου και το βραδινό μου είναι απλά μια μικρότερη ποσότητα του μεσημεριανού.


H Zέτα Δούκα κατά καιρούς έχει μιλήσει για τις διατροφικές διαταραχές που έχει περάσει. Από την ανορεξία στη βουλιμία και κάπου εκεί βρήκε τη δύναμη να πει όχι στα σκαμπανεβάσματα και στο ξέσπασμα στο φαγητό και να δηλώσει υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής. Πλέον, διαθέτει ένα από τα πιο υγιή και καλλίγραμμα κορμιά της ελληνικής showbiz. H ίδια πλέον δηλώνει: «Εφάρμοσα ό,τι ήξερα αφού θεραπεύτηκα. Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο, αλλά για μένα η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι πλέον τρόπος ζωής, αν δεν τον ακολουθήσω, χαλάει η διάθεσή μου. Δεν αλλάζω τις συνήθειές μου ανάλογα με την εποχή, είμαι σταθερή και στο πώς και στο πότε τρώω».


Eκτός από τις Ελληνίδες όμως, παραδείγματα προς μίμησην είναι και οι Jennifer Hudson, Jessica Simpson και Kelly Osbourne. H Simpson κατά καιρούς έχει δηλώσει ότι πάντα είχε πρόβλημα με τα κιλά της. Τα σκαμπανεβάσματα της ζυγαριάς ήταν σύνηθες φαινόμενο για εκείνη, ώσπου πήρε απόφαση να πει ναι στην υγιεινή διατροφή αφού συνεργάστηκε με την εταιρεία Weightwatchers. H ίδια δήλωσε: «Η WeightWatchers μου άλλαξε τη ζωή και τη σχέση μου με το φαγητό. Νιώθω ότι τώρα πια ξέρω να διαλέγω τις τροφές σοφά». Η Κelly Osbourne από την άλλη πάντα ήταν γεματούλα. Πάντα ο περίγυρός της την κορόιδευε και έτσι πήρε την απόφαση να κλείσει τα στόματα όλων! Και τα κατάφερε! Πλέον διαθέτει ένα υγιές σώμα. Η ίδια δηλώνει: «Φροντίζω να γυμνάζομαι καθημερινά και να τρώω τα πιο... παχυντικά γεύματά μου το πρωί. Όσο περνάει η μέρα προσέχω τις θερμίδες που λαμβάνω. Μου αρέσει το νέο μου σώμα και έχω τρομερή αυτοπεποίθηση». Τέλος, η Hudson μας άφησε άφωνους με το πόσα πολλά κιλά έχασε. Πώς ξεκίνησε την προσπάθεια αυτή; Η ίδια είχε δηλώσει: «Το πήρα απόφαση και άρχισα αμέσως να κινούμαι. Κάθε μέρα πήγαινα για περπάτημα μισή ώρα και φυσικά έκανα ποδήλατο στη φύση. Μικρές, καθημερινές αλλαγές που το σώμα σου θα εκτιμήσει σύντομα!»

Αυτές οι γυναίκες τόλμησαν να παλέψουν με τις συνήθειές τους και τα κατάφεραν. Μήπως ήρθε η δική σου σειρά;

Μάθετε τα πάντα για την υγιεινή διατροφή ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα

2 πρωινά λάθη που κάνουμε και «κοιμίζουμε» το μεταβολισμό μας!

Το μαγικό smoothie για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά