Δίαιτα χωρίς ζάχαρη: Γιατί πρέπει να ξεχάσετε τον γλυκό πειρασμό

Δίαιτα χωρίς  ζάχαρη: Γιατί πρέπει να ξεχάσετε τον γλυκό πειρασμό

Με τι να αντικαταστήσετε μια λαχταριστή σοκολάτα γάλακτος

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη προκαλεί προβλήματα υγείας , αύξηση του σωματικού βάρους ακόμα πρόωρη γήρανση, όμως το να βγάλουμε από τη ζωή μας μια και καλή τα γλυκά είναι εφιαλτικό. Πως θα είναι εκείνη ημέρα που δεν θα γευθείτε έστω ένα κομματάκι σοκολάτα γάλακτος ; Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πώς θα υπονομεύσετε τον γλυκό πειρασμό.


Είναι η ζάχαρη πραγματικά κακό για την υγεία μας; Η υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη της ζάχαρης έχει συνδεθεί με όλα τα είδη των μεταβολικών ανωμαλιών και τις ορμονικές διαταραχές που μπορεί δυνητικά να αυξήσει τις πιθανότητές να αναπτυχθούν σημαντικά θέματα υγείας, όπως παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις και διαταραχές της διάθεσης.

Αποφεύγοντας τη ζάχαρη έχουμε οφέλη για την υγεία μας ; Η κατάργηση ή η δραματική μείωση της ζάχαρης είναι πιθανό να ενισχύσει την απώλεια βάρους , την ενίσχυση της ενέργειας , της καρδιά σας και μπορεί να βοηθήσει τη διάθεσή σας ».

Πως θα είναι ο κόσμος μας χωρίς ζάχαρη; Η ζάχαρη είναι εξαιρετικά εθιστική οπότε τα συμπτώματα στέρησης είναι φυσιολογικά . Θα πρέπει να ξεκινήσετε μια διατροφή χωρίς ζάχαρη και να μείνετε πιστοί σε αυτή για 3 με 4 μέρες, μετά όλα θα είναι πιο εύκολα.

Με τι να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη;

1. Πιείτε τσάι από βότανα αντί για ανθρακούχα ποτά και καφέ .

2 . Αντί για σνακ που περιέχει ζάχαρη ή ένα γλυκό προτιμείστε να φάτε cranberries , βατόμουρα ή σταφίδες.

3 . Αν έχετε όρεξη για παγωτό προτιμείστε frozen yogurt
4. Αν πάλι λιγουρεύεστε μια σοκολάτα γάλακτος βολευτείτε με δυο κομμάτια μαύρη σοκολάτα.