Βάλτε το cranberry στη ζωή σας!

Βάλτε το cranberry στη ζωή σας!

Μάθετε όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του cranberry και των προϊόντων του και κάντε τη ζωή σας καλύτερη!

Θαυματουργό γιατροσόφι και πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, το cranberry (κράνμπερι ή οξύκοκκο), ο μικροσκοπικός καρπός με το πορφυρό χρώμα που ανακάλυψαν οι Ινδιάνοι της Βόρειας Αμερικής το 1500, είναι σήμερα ένα "super food" με επιστημονικά αποδεδειγμένη ευεργετική δράση για την υγεία και την ομορφιά.

Μυστικό μακροζωίας και ομορφιάς
Τα αντιοξειδωτικά συστατικά του χαρίζουν λαμπερό και όμορφο δέρμα, καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση των κυττάρων. Επιπλέον, το cranberry ενδείκνυται για μια ισορροπημένη δίαιτα, καθώς είναι φτωχό σε θερμίδες, δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη και λίπος, κι έχει πολύ χαμηλά επίπεδα νατρίου.

Φυσικό διουρητικό, πλούσια πηγή βιταμίνης C που θωρακίζει το ανοσοποιητικό, ισχυρό όπλο κατά του καρκίνου του μαστού, σύμμαχος για τη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς, αποτελεσματικό μέσο προστασίας του στομάχου και της υγιεινής του στόματος, πολύτιμο φάρμακο κατά των λοιμώξεων: αυτοί είναι μερικοί μόνο λόγοι για να αγαπήσετε το cranberry και να το εντάξετε στις καθημερινές διατροφικές σας συνήθειες.

Αντλήστε στο έπακρο όλα τα οφέλη του θαυμαστού κόκκινου καρπού επιλέγοντας προϊόντα από αυθεντικό cranberry. Στο εμπόριο κυκλοφορούν προϊόντα από καρπούς με παρεμφερή όψη (μύρτιλα, σμέουρα, κράνα, κ.λπ.), που δεν διαθέτουν όμως τις ίδιες ιδιότητες.

Beauty tip: Καθαρίστε κι ενυδατώστε την επιδερμίδα σας φτιάχνοντας στο λεπτό μια σπιτική μάσκα ομορφιάς με βάση το αυθεντικό cranberry. Θα χρειαστείτε:

5 κουτ. σούπας 100% αυθεντικό χυμό cranberry
3 κουτ. σούπας γιαούρτι
1 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μέλι

Ανακατέψτε όλα τα υλικά και απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Αφήστε τη να μείνει 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου
Ο χυμός cranberry, όταν είναι φυσικός, δηλαδή φτιαγμένος από αυθεντικούς καρπούς cranberry, συμβάλλει στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού, καθώς οι προανθοκυανιδίνες (φαινόλες) του εμποδίζουν την προσκόλληση παθογόνων βακτηρίων στην ουροδόχο κύστη και την ανάπτυξή τους.

Κάτι ξέρουν καλύτερα οι σταρ του Χόλλυγουντ, που καταναλώνουν εντατικά αυθεντικό χυμό cranberry, για φυσική αποτοξίνωση και καταπολέμηση της κατακράτησης, λίγες εβδομάδες πριν από την εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί!

Health tip: Κρατήστε μακριά τα βακτήρια πίνοντας δύο φορές την ημέρα 250 ml αυθεντικού χυμού cranberry, που φέρνει όλη τη δροσιά και την υπέροχη γεύση του
μικροσκοπικού, αλλά θαυματουργού καρπού στο ποτήρι σας.

Ποιος είπε ότι το υγιεινό είναι και βαρετό;
Απολαύστε σκέτους τους χυμούς Ocean Spray με βάση το αυθεντικό cranberry ή αναμείξτε τους με άλλους χυμούς φρούτου. Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε δροσιστικά κοκτέιλ. Εκτός από την κλασική γεύση cranberry, η σειρά χυμών της Ocean Spray περιλαμβάνει τους συνδυασμούς cranberry-κόκκινο βατόμουρο, cranberry-φραγκοστάφυλο και cranberry-ρόδι, για ακόμα μεγαλύτερη γευστική ποικιλία!

Το αποξηραμένο cranberry είναι ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ από μόνο του, ενώ συνοδεύει ιδανικά σαλάτες και χαρίζει το απαράμιλλο φυσικό χρώμα, τη γλυκιά γεύση και τη ζουμερή υφή του σε πολλές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Οι σάλτσες cranberry «ντύνουν» με βαθυκόκκινο χρώμα τόσο τα καθημερινά όσο και τα εορταστικά πιάτα σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα από αυθεντικό cranberry και τις ευεργετικές ιδιότητές τους, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: www.oceanspray.gr