Τα καλύτερα διατροφικά tips για να επιβιώσετε την Τσικνοπέμπτη

Τα καλύτερα διατροφικά tips για να επιβιώσετε την Τσικνοπέμπτη

Έχετε παραγγείλει ήδη τα κρέατα, τα γκριλ έχουν αρχίσει να ανάβουν, πατάτες καθαρίζονται, σαλάτες κόβονται, όλα έχουν μπει στους ρυθμούς τους για το μεγάλο φαγοπότι το βράδυ.

Όλα ωραία και καλά μέχρι εδώ, μην ξεχνάτε όμως πως η Τσικνοπέμπτη είναι μια ακόμα μέρα σαν όλες τις άλλες και αύριο το πρωί το στομάχι σας δεν θα εκτιμήσει το «όργιο» που θα γίνει απόψε, ούτε θα σας το συγχωρέσει. Για αυτό, φάτε και πιείτε και διασκεδάστε, αλλά έχετε πάντα κατά νου τις ακόλουθες συμβουλές ώστε να την βγάλετε καθαρή, κι εσείς και το σώμα σας:

  • Μην σταματάτε να πίνετε νερό: Θα σας κάνει μεγάλο καλό και θα σας φουσκώσει, μειώνοντας την όρεξη.
  • Μακριά από τις «παπάρες»: Βουτήξτε το ψωμάκι σας στη σαλάτα, αλλά μόνο μια φορά. Γενικά προσπαθήστε να μείνετε μακριά από τα περιττά λάδια και επιλέξτε, αν γίνεται, ψωμί ολικής αλέσεως.
  • Τζατζίκι για πάντα: Αν πρέπει να συνοδεύσετε το φαγητό σας με μια σάλτσα, επιλέξτε το κλασικό τζατζικάκι και μείνετε μακριά από άλλες πιο βαριές σαλάτες, όπως κηπουρού, ρώσικη κλπ. Η χοληστερίνη σας θα το εκτιμήσει.
  • Μπριζόλα αντί για κοκορέτσι: Θα φάτε το κρέας σας, φυσικά, αλλά καλύτερα να μείνετε σε μια ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα, καθώς μια μερίδα κοκορέτσι περιέχει 150mg. χοληστερίνη και περίπου 300 θερμίδες, Επίσης, προτιμήστε να τη συνοδεύσετε με μια απλή, πράσινη σαλάτα και λίγη μουστάρδα (μακριά από μαγιονέζες), αφού πρώτα θα έχετε καθαρίσει το λίπος από τις άκρες της.
  • Ναι στις πατάτες, αλλά με τρόπο: Εντάξει, δεν θα σας κόψουμε και τις πατατούλες, άνθρωποι είμαστε κι εμείς. Φροντίστε όμως να τις σερβίρετε σκέτες, τηγανητές ή φούρνου, χωρίς λιωμένα τυριά, ζαμπόν, αλλαντικά και κρέμες γάλακτος. Εμμμ, και οι πατατούλες θέλουν τις θυσίες τους για να μην φράξουν οι αρτηρίες. Και με μέτρο οι μερίδες, ε.
  • Αλάτι: Όχι, πουθενά. Τόσο απλά.