Θέλεις λαμπερή επιδερμίδα; Ξεκίνησε διαιτολόγιο με superfoods!

Θέλεις λαμπερή επιδερμίδα; Ξεκίνησε διαιτολόγιο με superfoods!

Ανανέωσε την ευαίσθητη επιδερμίδα σου ξεκινώντας με σωστή διατροφή

Το έχουμε ακούσει, το έχουμε διαβάσει και όλοι οι ειδικοί μας επισημαίνουν συνεχώς πόσο βλαβερός είναι ο ήλιος για την επιδερμίδα μας και πόσο εύκολα οδηγεί στην φωτογήρανση. Εκτός από τις συνηθισμένες θεραπείες και αγωγές που σαν αποτέλεσμα έχουν να βοηθούν στην καταπολέμηση του προβλήματος, η πιο άμεση και αποτελεσματική αγωγή είναι η σωστή διατροφή. Οι ειδικοί μας ενημερώνουν πως εμπλουτίζοντας τη καθημερινή μας διατροφή με τροφές πλούσιες σε βιταμίνες μπορούμε να βοηθήσουμε το δέρμα μας. Η βιταμίνη C, που βρίσκουμε στα εσπεριδοειδή, στις ντομάτες, στο σπανάκι, στο μπρόκολο και στις πιπεριές είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου και αποτελεί έναν ισχυρό αντιφλεγμονώδη παράγοντα. Επίσης η βιταμίνη αυτή είναι ασπίδα στις βλαβερές συνέπειες κατά του καπνίσματος που προκαλούν γήρανση της επιδερμίδας.

Σημαντικό ρόλο στην υγιή και λαμπερή όψη του δέρματος παίζει και η βιταμίνη Ε που τη βρίσκουμε στα φυτικά έλαια, κυρίως στο ελαιόλαδο, στους σπόρους του σιταριού, στους ξηρούς καρπούς, στα δημητριακά και στα πράσινα λαχανικά. Είναι το αφθονότερο ενδογενές λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό. Διασπά τις ελεύθερες ρίζες, τερματίζοντας τον σχηματισμό τους, ακόμα άσκει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, συμπληρώνοντας τις φωτοπροστατευτικές δράσεις.
Οι διατροφολόγοι τονίζουν ακόμα την ευεργετική και αντιοξειδωτική δράση του σεληνίου που λειτουργεί προστατευτικά ενάντια στην επικίνδυνη ακτινοβολία του ήλιου και το βρίσκουμε στα θαλασσινά, στο συκώτι και στα δημητριακά που έχουν καλλιεργηθεί σε χώμα πλούσιο στο στοιχείο αυτό. Επίσης φυσικό προστατευτικό ρόλο έχουν τα φλαβονοειδή που βρίσκουμε στο τσάι, στις φράουλες, στα κρεμμύδια, στα μήλα, στα σταφύλια, στο μπρόκολο, στο σπανάκι, στις μπανάνες, στις πατάτες και στο κόκκινο κρασί.

Σημαντική συμβολή παρέχει η β-καροτίνη και η βιταμίνη Α. Η συμπληρωματική χορήγηση καροτινοειδών όπως έχουν αποδείξει επανειλημμένες έρευνες, αυξάνει την ικανότητα αντανάκλασης στο δέρμα βελτιώνοντας την προστατευτική του λειτουργία. Η β-καροτίνη ενεργεί ως φυσικό αντηλιακό με άμεση φωτοπροστατευτική δράση, λόγω της φυσικής ιδιότητάς της να αντανακλά το φως. Η βιταμίνη αυτή βρίσκεται στα σκούρα πράσινα λαχανικά, στις γλυκοπατάτες στα καρότα και η βιταμίνη Α παρέχεται με τις ζωικές τροφές όπως ο κρόκος του αυγού, τα γαλακτοκομικά, το συκώτι και τα λιπαρά ψάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Tο πιο αποτελεσματικό όπλο κατά της κυτταρίτιδας!