Μήπως για την αλλεργία σας φταίει… το κόκκινο κρασί;

Οι αλλεργίες είναι συνδεμένες με τη γύρη, τα φυτά, το γρασίδι και κάποια συγκεκριμένα φαγητά όπως οι ξηροί καρποί. Για αυτό όταν εμφανίζουμε σημάδια αλλεργίας, η πρώτη μας σκέψη είναι κάτι από όλα αυτά ή, ειδικά αυτή την εποχή, ρίχνουμε το φταίξιμο στην άνοιξη. Μερικές φορές όμως ο λόγος είναι πιο περίπλοκος, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση το κόκκινο κρασί. Ναι, καλά διαβάσατε.
Αν έχετε ανεβασμένο παλμό, κόκκινο πρόσωπο ή φαγούρα στο δέρμα μετά από ένα ποτήρι merlot ή cabernet, αυτά μπορεί να είναι σημάδια πως είστε ευαίσθητοι στην πρωτεΐνη μεταφοράς λιπιδίων (LTP), η οποία βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών. Μια γερμανική έρευνα που έγινε σε 4.000 ενήλικες έδειξε πως σχεδόν το 10% ανέφερε πως αντιμετώπισε αλλεργικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων δυσκολία στην αναπνοή, φαγούρα, πρήξιμο και κράμπες στο στομάχι, αφού είχαν πιει ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Ωστόσο, τα νέα δεν είναι τόσο άσχημα, καθώς το λευκό κρασί που φτιάχνεται χωρίς τη φλούδα των σταφυλιών δεν περιέχει LTP άρα είναι και ασφαλές προς απόλαυση.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ