Τέσσερις λόγοι που, αν και προγραμματίζουμε τα γεύματά μας, πεινάμε

Τέσσερις λόγοι που, αν και προγραμματίζουμε τα γεύματά μας, πεινάμε

Τι να κάνετε, και τι να αποφύγετε για να καταπολεμήσετε τις λιγούρες

Παρότι ακολουθείτε μία ισορροπημένη διατροφή η πείνα μπορεί να χτυπήσει ύπουλα και να σας κάνει να πέσετε με τα μούτρα σε όποια ανθυγιεινή λιχουδιά βρείτε μπροστά σας. Μπορεί να τσιπς να είναι πεντανόστιμα, αλλά δεν προσφέρουν στον οργανισμό μας καμία διατροφική αξία, ενώ είναι και γεμάτα θερμίδες. Για να αποφύγετε τις ξαφνικές, απρόσμενες λιγούρες, είναι καλό να ξέρετε ποιοι είναι οι λόγοι που σας κάνουν να πεινάτε ανεξήγητα.

1) Τρώτε τα κατάλληλα πράγματα, τις πιο ακατάλληλες στιγμές
Το να καταναλώνετε τα γεύματά σας διαφορετική ώρα κάθε μέρα μπορεί να κάνει τον εγκέφαλό σας να στέλνει το λάθος μήνυμα πείνας στο σώμα σας. Μπορεί, ακόμα, να αποσυντονίσει τον μεταβολισμό σας, κάνοντάς τον να μην λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

2) Δεν τρώτε το σωστό πρωινό
Οι κατάλληλες τροφές είναι αυτές που επηρεάζουν σημαντικά το πόσο χορτάτοι νιώθετε καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Για παράδειγμα, μία μπάρα δημητριακών μπορεί να φαίνεται καλή επιλογή, αλλά η περιεκτικότητά της σε κατεργασμένη ζάχαρη είναι αυτή που μπορεί να σας στείλει, μπροστά από το ψυγείο, πολύ πριν από το επόμενο γεύμα σας.

3) Τα γεύματά σας δεν είναι αρκετά γευστικά
Αν έχετε συνηθίσει το ψητό κοτόπουλο με τα λαχανικά στον ατμό, είναι πολύ πιθανό να έχετε ήδη βαρεθεί- και αυτό είναι το σημείο που μπορεί να «χτυπήσουν» οι ύπουλες λιγούρες. Γίνετε δημιουργική στο μαγείρεμα, επιστρατεύοντας μπαχαρικά και απρόσμενους συνδυασμούς που δεν επιβαρύνουν τα πιάτα σας με θερμίδες.

4) Πίνετε τα γεύματά σας
Καλά και πολύ trendy τα smoothies, αλλά μπορούν να μας κάνουν να καταναλώνουμε τις περισσότερες από τις θερμίδες μας χωρίς να το καταλάβουμε. Το μάσημα της τροφής είναι αυτό που απελευθερώνει τις ορμόνες που μας κάνουν να νιώθουμε χορτάτοι, ενώ η στέρεα τροφή είναι αυτή που παίρνει περισσότερο χρόνο να χωνευτεί.

Διαβάστε ακόμα:
Πώς μπορώ να διατηρήσω το βάρος που έχασα; Έξυπνα tips για υγιές και αδύνατο κορμί!
Γιατί δεν χάνετε βάρος;