Υδατάνθρακες: Γιατί δεν πρέπει να τους βγάλουμε από την καθημερινότητά μας

Υδατάνθρακες: Γιατί δεν πρέπει να τους βγάλουμε από την καθημερινότητά μας

Οι αγαπημένοι μας πειρασμοί προσφέρουν άφθονα οφέλη στον οργανισμό μας

Μπορεί πολλοί άνθρωποι να έχασαν κιλά αποκλείοντας από την διατροφή τους τους υδατάνθρακες, αλλά ακολουθώντας τα παραδείγματά τους αυτό που καταφέρνουμε είναι να χάσουμε πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Επιπλέον, αφού κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει εφ' όρου ζωής κάποια διατροφική ομάδα, είναι αρκετά πιθανό να ξαναπάρετε βάρος, μόλις ξαναβάλετε τους υδατάνθρακες στην καθημερινότητά σας. Το να στραφείτε στα ολικής άλεσης δημητριακά είναι μία καταπληκτική ιδέα, και έχετε πολλούς λόγους να απολαμβάνετε, χωρίς τύψεις, σύνθετους υδατάνθρακες όπως το καστανό ρύζι, η κινόα, και το ψωμί ολικής άλεσης.

Απώλεια πόντων
Αν θέλετε να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε, πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τα δημητριακά ολικής άλεσης. Σας προσφέρουν τις φυτικές ίνες που θα σας χορτάσουν, με αποτέλεσμα να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες ημερησίως.

Αντίο στην κοιλίτσα
Οι φυτικές ίνες που περιέχουν οι υδατάνθρακες είναι αυτές που κάνουν το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργεί κανονικά, κάνοντας πρήξιμο και φούσκωμα να εξαφανιστούν.

Κάνουν καλό στην υγεία μας
Η κατανάλωση σύνθετων υδατανθράκων εγγυάται μικρότερες πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, καρδιακών παθήσεων και κάποιων ειδών καρκίνου.

Διαβάστε ακόμα:
Είστε έτοιμες για την παραλία; Αυτή η διατροφή θα σας βοηθήσει να μπείτε στο περσινό μαγιό
Τα «υγιεινά» σνακ που πρέπει να αποφεύγεις αν θες να χάσεις βάρος
Ο νόστιμος, πράσινος χυμός που μας βοηθάει να κάνουμε αποτοξίνωση