Δεν σου αρέσει το νερό; Υπάρχει τρόπος να αυξήσεις την κατανάλωσή του

Δεν σου αρέσει το νερό; Υπάρχει τρόπος να αυξήσεις την κατανάλωσή του

Ενημερώσου για τις εναλλακτικές

Όλοι γνωρίζουµε την καθοριστική σηµασία του νερού για τη ζωή µας. Αρκεί να αναφέρουµε ότι ο άνθρωπος χωρίς τροφή µπορεί να ζήσει για κάποιους µήνες, χωρίς νερό, όµως, επιβιώνει ελάχιστες µόνο µέρες. Για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια η βιοµηχανία τροφίµων δηµιούργησε µια εναλλακτική πρόταση για σωστή ενυδάτωση, το νερό µε γεύσεις.

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες ο άνθρωπος προσλαµβάνει και αποβάλλει περίπου 2-2,5 λίτρα νερό ηµερησίως. Ωστόσο, ιδιαιτέρως το καλοκαίρι, όπου η αποβολή νερού µέσω του ιδρώτα είναι πολύ µεγαλύτερη, οι ανάγκες του σώµατός µας για κατανάλωση νερού αυξάνονται. Προκειµένου, λοιπόν, να καταναλώνουµε ποτά ή αλκοόλ για να ξεδιψάσουµε, ουσίες που δεν µπορούν να αντικαταστήσουν τις ιδιότητες του νερού, ούτε µας ξεδιψούν πραγµατικά, µπορούµε να επιλέξουµε νερό είτε µε γεύσεις, είτε συνδυασµένο µε τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων. Αν ανήκετε στις οµάδες εκείνες που δυσκολεύονται να καταναλώσουν νερό στη φυσική του µορφή, η καινοτοµία αυτή µπορεί να σας δώσει την εναλλακτική λύση.

Ανάµεσα στα διαφορετικά σήµατα εµφιαλωµένου νερού που διατίθενται στα διάφορα καταστήµατα, έχουν εισαχθεί εµφιαλωµένα νερά, εµπλουτισµένα µε βιταµίνες, γεύση φρούτων και εκχυλίσµατα βοτάνων, όπως µάνγκο, µέντα, ροδάκινο, βερίκοκο ή lime. Στόχος µέσα από αυτή τη σειρά προϊόντων είναι να παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές να επιλέξουν εµφιαλωµένα νερά υψηλής ποιότητας, µε ευχάριστη γεύση, που όχι µόνο ταιριάζουν στον τρόπο ζωής τους, αλλά και συµβάλλουν συγχρόνως στη διατήρηση της ευεξίας τους. Πολλές από τις νέες γεύσεις είναι ελαφρώς ανθρακούχες, έτσι ώστε να ενισχύεται η αίσθηση δροσιάς και αρώµατος των φρούτων. Το νερό µε γεύση µπορεί να γίνει ο σύµµαχός σας στο αδυνάτισµα, επειδή η θερµιδική του αξία είναι -σαφώς- χαµηλότερη από εκείνη των αναψυκτικών ή των ποτών (περίπου15 θερµίδες ανά 100 ml), ενώ καθώς είναι πιο "εύκολο" στην πόση, καταναλώνεται σε µεγαλύτερες ποσότητες και συµβάλλει στον καλό µεταβολισµό. Έτσι, µπορείτε να επιτύχετε ενυδάτωση του οργανισµού, φρεσκάδα και απόλαυση, χωρίς ζάχαρη, χωρίς συντηρητικά, χωρίς θερµίδες, δηλαδή χωρίς ενοχές!
Η χρήση τεχνικών γλυκαντικών και προσθέτων γεύσης, προκαλεί σε κάποιους δυσαρέσκεια και δισταγµό. Ωστόσο, µε τα υπάρχοντα επιστηµονικά δεδοµένα, η διαδικασία κρίνεται ασφαλής, όπως άλλωστε διατείνεται τόσο ο Παγκόσµιος Οργανισµός Τροφίµων και Ποτών όσο και η Επιτροπή Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και φυσικά, κάποιος που θέλει να προσέξει το βάρος του, καταναλώνοντας τα καινοτόµα νερά προσλαµβάνει λιγότερες θερµίδες από τα αν κατανάλωνε αναψυκτικά, τσάι και καφέ µε ζάχαρη, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί. Κάποιοι ακόµα, ισχυρίζονται ότι η χρήση προσθέτων αυξάνει την οξύτητα των νερών αυτών και είναι δυνατό να προκαλέσει µελλοντικά προβλήµατα στα δόντια. Πάραυτα, είναι γεγονός πως το κιτρικό οξύ του φυσικού χυµού πορτοκαλιού είναι πολλαπλασίως πιο ισχυρό από τέτοια οξέα, χωρίς ωστόσο να κατηγορείται για αυτό. Εξάλλου, η υγιεινή των δοντιών είναι ένα γενικότερο θέµα σωστής διατροφής και δεν έχει να κάνει µε µεµονωµένες τροφές.
Είναι πιθανό, η προσθήκη διαφόρων µεταλλικών στοιχείων, εκχυλισµάτων και βοτάνων στο νερό "να ξενίζει" στη γεύση κάποιους πιο παραδοσιακούς τύπους, στην ουσία, όµως, αυξάνει τη διατροφική του αξία και συνδυάζει τη διαδικασία της ενυδάτωσης µε την ταυτόχρονη πρόσληψη διαφόρων, ωφέλιµων συστατικών.

Διαβάστε ακόμη:

Ορθορεξία: μήπως είστε ψυχοπαθής με το φαγητό σας;