Μπορεί η σοκολάτα να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος της διατροφής μας;

Μπορεί η σοκολάτα να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος της διατροφής μας;

Κι όμως η αγαπημένη γλυκιά λιχουδιά ωφελεί τον οργανισμό

Μπορεί η υψηλή περιεκτικότητά της σε θερμίδες να της έχει βγάλει κακή φήμη, αλλά η αλήθεια είναι ότι η σοκολάτα, στην «καθαρή» μορφή της (σοκολάτα υγείας) έχει πολλά να προσφέρει στον οργανισμό μας. Αν αγαπάτε την σοκολάτα (υπάρχουν, άραγε, άνθρωποι που δεν την αγαπάνε;) θα χαρείτε να μάθετε ότι, μία μικρή ποσότητα, ακόμα και σε καθημερινή βάση, είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό μας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να την ξεχάσουμε. Διαβάστε παρακάτω πώς μπορεί να ευνοήσει την λειτουργία του οργανισμού μας η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων.

1) Κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς μας
Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, μικρότερα ποσοστά «κακής» χοληστερόλης και μικρότερες πιθανότητες εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων είναι μερικά, μόνο, από τα οφέλη που απολαμβάνουν οι φίλοι της σοκολάτας, η οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

2) Μας χορταίνει
Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού. Αντί τσιμπολογήματος πολλών, διαφορετικών σνακς, ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε χορτάτοι γρηγορότερα.

3) Κάνει καλό στην ροή του αίματος
Η σοκολάτα έχει αντιπηκτικές ιδιότητες παρόμοιες με αυτές της ασπιρίνης και, συνεπώς, είναι ένας φυσικός τρόπος να κάνει την ροή του αίματος να λειτουργεί καλύτερα.

4) Ευνοεί την καλή κατάσταση του δέρματός μας
Με εξαίρεση όσους υποφέρουν από ακμή, η σοκολάτα μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για το δέρμα μας, αφού τα φλαβονοειδή που περιέχει προστατεύουν το δέρμα μας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Διαβάστε ακόμα:
18 τροφές για γρήγορη απώλεια βάρους
Υδατάνθρακες: Γιατί δεν πρέπει να τους βγάλουμε από την καθημερινότητά μας