Μύθος ή αλήθεια; Απαγορεύεται να τρώμε μετά τις 10 το βράδυ;

Μύθος ή αλήθεια; Απαγορεύεται να τρώμε μετά τις 10 το βράδυ;

Τι ισχύει τελικά;

Όποιο φίλο σας και να ρωτήσετε (που κάνει δίαιτα) θα σας πει ότι αποφεύγει να τρώει μετά τις 10 το βράδυ. Τελικά τι ισχύει; Απαγορεύεται κατά τις βραδινές ώρες να βάζουμε έστω υγιεινές τροφές στο στόμα μας;


Η απάντηση είναι όχι. Δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι δεν πρέπει να τρώμε τίποτα το βράδυ. Ίσα ίσα που ο οργανισμός μας χρειάζεται τροφή για να κάνει καύσεις. Αν για παράδειγμα ένας άνθρωπος δουλεύει βράδυ, δεν είναι λογικό να καταναλώσει το τελευταίο του γεύμα στις 9 το βράδυ!


Αυτό που πρέπει απλώς να έχετε στο νου σας είναι να μην τρώτε τίποτα απολύτως τουλάχιστον 2 ώρες προτού πέσετε για ύπνο! Αν κοιμάστε 12, τότε ναι, πριν τις 10 θα πρέπει να γευματίσετε. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι κατά τις βραδινές ώρες καλό θα ήταν να αποφεύγετε λιπαρές και παχυντικές επιλογές. Επιλέξτε σαλάτες, ψητό κοτόπουλο με λίγα βραστά λαχανικά, γιαούρτι με μέλι ή μια φρουτοσαλάτα!


Πού καταλήγουμε λοιπόν; Η ώρα που πέφτετε για ύπνο είναι η κατευθυντήριος γραμμή σας για το πότε θα πάρετε το τελευταίο σας γεύμα!

Διαβάστε ακόμα

Δεν σου αρέσει το νερό; Υπάρχει τρόπος να αυξήσεις την κατανάλωσή του

18 τροφές για γρήγορη απώλεια βάρους