Χάστε βάρος, γρηγορότερα: Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας στο μέγιστο, όλη μέρα!

Χάστε βάρος, γρηγορότερα: Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας στο μέγιστο, όλη μέρα!

Μικρά tips που θα κάνουν την μεγάλη διαφορά στη ζυγαριά

Αν, τελευταία, αντιλαμβάνεστε ότι οι ρυθμοί του μεταβολισμού σας έχουν πέσει, με αποτέλεσμα να έχετε πάρει κάποια κιλάκια, ίσως ήρθε η ώρα να του δώσετε ένα χεράκι βοήθειας. Ενισχύστε τον μεταβολισμό σας και δείτε την βελόνα της ζυγαριάς να κατεβαίνει γρηγορότερα, ακολουθώντας τα παρακάτω tips.

- Καταναλώνετε φυτικές ίνες σε κάθε γεύμα σας
Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά οι προσπάθεια που καταβάλλουμε να μασήμουμε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης υποχρεώνει τον οργανισμό μας να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια. Η δε διαδικασία της πέψης των φυτικών ινών, μπορεί να κάνει τον μεταβολισμό μας να λειτουργεί κατά 10% γρηγορότερα. Δεν το λες κι άσχημα.

- Μην ξεχνάτε την καθαρή πρωτεΐνη
Επίσης απαιτεί μεγαλύτερη ενέργεια για να χωνευτεί, ενώ μας χαρίζει αίσθημα κορεσμού για περισσότερο.

- Push- ups πριν από κάθε γεύμα
Ναι, καλά διαβάσατε. Ακριβώς πριν καταναλώσετε το γεύμα σας, κάνετε 20- 50 push- ups, ανάλογα με την φυσική σας κατάσταση. Μίνι προγράμματα γυμναστικής, πριν τα γεύματά μας, μπορούν να κάνουν τον οργανισμό μας να εξακολουθήσει να καίει μετά από αυτά- μάλιστα, οι θερμίδες που μπορεί να κάψει με αυτό τον τρόπο, φτάνουν τις 200!

- Πίνετε άφθονο νερό και πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, που αυξάνουν τους ρυθμούς που καίμε θερμίδες κατά 4%. Αν δεν είστε fans του πράσινου τσαγιού, αντικαταστήστε το με άφθονο νερό που καταπολεμάει την αφυδάτωση, η οποία και είναι υπεύθυνη για την επιβράδυνση του μεταβολισμού.

- Κάνετε διαλείμματα
Το άγχος όχι μόνο μας κάνει να πέφτουμε με τα μούτρα σε -αμφίβολης διατροφικής και θερμιδικής αξίας- σνακ, αλλά λειτουργεί αρνητικά και στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού μας. Είναι σημαντικό να κάνετε πεντάλεπτα διαλείμματα καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.

Διαβάστε ακόμα:
Θέλετε να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες; Ναι, υπάρχει η σωστή τροφή και για αυτό
Ποιες τροφές μας προστατεύουν από τις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου;