Η τέλεια συμβουλή για να χάσετε κιλά στα σίγουρα

Η τέλεια συμβουλή για να χάσετε κιλά στα σίγουρα

Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο

Στην προσπάθειά να χάσετε βάρος είναι βέβαιο ότι θα έχετε δοκιμάσει πολλές δίαιτες. Είτε έχετε επιλέξει να τρώτε φαγητά με λίγα λιπαρά, είτε έχετε κόψει μαχαίρι την ζάχαρη το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να... αγνοήσετε όλη αυτή την πολυφωνία περί δίαιτας αλλά κυρίως "μόδας" πάνω στο θέμα διατροφή.

Το μυστικό για να χάσετε κιλά αλλά και να τρώτε υγιεινά κρύβεται στην εξής συμβουλή "Φάτε. Όχι υπερβολικά. Κυρίως πράσινα".

Ο Mark Bittman, υποστηρικτής της λογικής κατανάλωσης φαγητού, στην τελευταία του στήλη στους News York Times, τονίζει ότι η δυσφήμιση που γίνεται σχετικά με το αλάτι, το λίπος και τη ζάχαρη έχουν παραμερίσει το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει γύρω από τη διατροφή και δεν είναι άλλο από το να τρώμε "αληθινό φαγητό" αφού όλα τα προβλήματα έχουν να κάνουν με την ανθυγιεινή διατροφή.

Σχεδόν όλα τα ανθυγιεινά τρόφιμα έχουν πολλά λίπη, ζάχαρη και αλάτι. Μην τρώτε τίποτα από όσα η γιαγιά σας δεν θα αναγνώρισε ως φαγητό.

Όσο για τη ζάχαρη και άλλες θερμιδικές γλυκαντικές ουσίες, σαφέστατα και είναι ο νούμερο ένα ένοχος για την αύξηση του σωματικού βάρους αλλά δεν είναι πανάκεια. Η ζάχαρη δεν είναι ο εχθρός ή τουλάχιστον δεν είναι ο μόνος εχθρός.

Σαφέστατα και δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε τον αγώνα κάποιων να τρώνε υγιεινά αλλά αυτό που πρέπει να προσέξουμε όλοι είναι να τρώμε αληθινό φαγητό γιατί τότε και καλύτερη υγεία θα έχουμε και αμέσως θα δούμε τα περιττά κιλά να εξαφανίζονται.