Πόσες θερμίδες έχουν οι πιο δημοφιλείς γεύσεις παγωτού;

Βάλαμε στο μικροσκόπιο το απόλυτο καλοκαιρινό γλύκισμα και ιδού τα ευρήματά μας

Eντάξει, είμαστε σίγουροι ότι όσο κι αν ψάξουμε στον πλανήτη αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε άνθρωπο που να μην αγαπάει το παγωτό. Είναι εκείνοι που απλώς τους αρέσει, είναι κι εκείνοι που είναι κυριολεκτικά εξαρτημένοι από αυτό, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι το παγωτό είναι το απόλυτο καλοκαιρινό γλύκισμα, στο οποίο υποκύπτουν ακόμα και οι πιο fitness freaks!

Όπως βέβαια γνωρίζουμε όλοι η κάθε γεύση παγωτού, έχει διαφορετικές θερμίδες, και φυσικά διαφορετική ζήτηση, με αποτέλεσμα η διατροφική τους αξία, να διαφέρει σημαντικά από γεύση σε γεύση. Εμείς θέσαμε επί τάπητος τις πιο κοινές και αγαπημένες, και σας παρουσιάζουμε αναλυτικά, πόσες θερμίδες θα σας φορτώσει η απόλαυση του παγωτού που προτιμάτε.

Βανίλια: Μία μπάλα περιέχει 4-6% λιπαρά και περίπου 150 θερμίδες.

Σοκολάτα: Μία μπάλα περιέχει 7-13% λιπαρά και περίπου 240 θερμίδες.

Φράουλα: Μία μπάλα περιέχει μόλις... 100 θερμίδες!

Παρφέ: Αυτό θα πονέσει λίγο. Περιέχει 25-30% λιπαρά και έχει περίπου 325 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Σορμπέ: Ακόμη μία γεύση με μόλις 100 θερμίδες στα 100 γραμμάρια! Τέλειο.

Γρανίτα: Με τη γρανίτα συμβαίνει το παράδοξο ότι επειδή συνήθως σερβίρεται σε ποτήρι, και άρα η ποσότητα είναι μεγαλύτερη, μας δίνει περισσότερες θερμίδες από το παγωτό φράουλα και το σορμπέ. Συγκεκριμένα, η γρανίτα φράουλα περιέχει 180 θερμίδες στα 110 γραμμάρια και η γρανίτα λεμόνι 160 θερμίδες για την ίδια ποσότητα.

Διαβάστε ακόμη:

Θες αστραφτερό χαμόγελο; Μάθε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις!

Οι 10 τροφές που όσο τις τρώτε, τόσο περισσότερες θερμίδες θα καίτε!

 

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ