Οι 5 λόγοι που θα σε πείσουν να πίνεις καφέ πριν το workout σου

Οι 5 λόγοι που θα σε πείσουν να πίνεις καφέ πριν το workout σου

Κι όμως μπορεί να κάνει θαύματα

Κι όμως ο καφές μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σας στη μάχη σας με τα κιλά. Αν θέλετε, λοιπόν, να καίτε extra λίπος, τότε δεν έχετε παρά να πίνετε καφέ πριν την καθημερινή σας προπόνηση. Κι αν νομίζετε ότι τα βγάζουμε από το μυαλό μας, πλανάστε, μιας και Ισπανοί ερευνητές δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στο International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism.

Τι αποδείχτηκε; Όσοι αθλητές κατανάλωναν καφέ πριν την προπόνησή τους, έκαιγαν 15% περισσότερες θερμίδες (ακόμη και 3 ώρες μετά την άσκηση) από τους υπόλοιπους που κατανάλωναν placebo. Κι αν αυτό από μόνο του δε σας πείθει, διαβάστε 4 ακόμη βασικούς λόγους που θα σας πείσουν να καταναλώνετε καφέ πριν την άσκηση:

1. Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος: Πρόσφατες ιαπωνικές έρευνες απέδειξαν ότι ο καφές (ειδικά σε άτομα που δεν είναι εθισμένα σε αυτόν) βοηθά στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα. Όσοι, λοιπόν, ήπιαν καφέ είχαν 30% καλύτερη κυκλοφορία καθώς και ήταν σε εγρήγορση για τουλάχιστον 75 λεπτά. Αυτό τι σημαίνει; Αποδοτικότερη προπόνηση.
2. Λιγότερος πόνος: Ερευνητές του πανεπιστημίου του Illinois απέδειξαν πως 2 κούπες καφέ, μία ώρα πριν την προπόνηση, μπορούν να σας βοηθήσουν να νικήσετε τους μυικούς πόνους που δημιουργούνται από τα δυνατά workouts.
3. Καλύτερη μνήμη: Σε πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου Johns Hopkins απεδείχθη ότι η ομάδα που κατανάλωσε καφέ είχε καλύτερη μνήμη από την ομάδα που πήρε placebo. Αυτοί που ήπιαν καφέ σκόρασαν υψηλότερα (σε τεστ που τους καλούσε να θυμηθούν εικόνες) από την άλλη ομάδα, μία μέρα μετά την κατανάλωσή του.
4. Περισσότερη αντοχή: Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Applied Physiology τόνισε ότι η λήψη καφείνης πριν την προπόνηση μπορεί να βοηθήσει το σώμα να έχει περισσότερη αντοχή στα επαναλαμβανόμενα workouts. Δίνει ένα σημαντικό boost στον οργανισμό σας για να ασκηθεί και να κάψει extra θερμίδες

p.s: Φυσικά, μην το παρακάνετε. Όλα με μέτρο. Διαφορετικά θα φέρετε αντίθετα αποτελέσματα. Τέλος, να τονίσουμε πως όταν μιλάμε για καφέ δεν εννοούμε με 2-3 κουταλάκια ζάχαρη ή με σαντιγύ.