6 Φαγητά-«λάθη» που σαμποτάρουν τη δίαιτά σου

6 Φαγητά-«λάθη» που σαμποτάρουν τη δίαιτά σου

Μείνε μακριά από τις διατροφικές «παγίδες»

Υπάρχουν κάποια είδη τροφίμων που πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να περιλαμβάνουμε στη διατροφή μας κατά τις περιόδους που προσπαθούμε μανιωδώς να κάνουμε δίαιτα, θεωρώντας τα ιδιαίτερα υγιεινά. Στην πραγματικότητα όμως, αντί αυτά να σε βοηθούν να χάσεις το περιττό βάρος σε επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες με αποτέλεσμα να κάνεις μια... τρύπα στο νερό. Δες παρακάτω έξι από τα συνηθέστερα τρόφιμα που έχουμε το κακό συνήθειο να καταναλώνουμε ως υγιεινά γεύματα και απόκλεισέ τα από τη διατροφή σου.


1.Πλήρες γάλα
Είναι σαφές πως δεν μπορείς να αποκλείσεις τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή σου ακόμα κι αν είσαι σε περίοδο δίαιτας, καθώς περιέχουν ασβέστιο που είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας. Μην κάνεις όμως το λάθος να καταναλώνεις πλήρες γάλα, αφού περιέχει πολλά λιπαρά με αποτέλεσμα να σε αφήσουν πολύ πίσω τις προσπάθειές σου.


2.Λευκό ψωμί
Το λευκό ψωμί αποτελεί με σιγουριά μια από τις χειρότερες επιλογές διατροφής που μπορείς να κάνεις, αφού δεν έχει πραγματικά καμία θρεπτική αξία. Αντιθέτως, περιέχει πολλούς «κακούς» υδατάνθρακες και ο οργανισμός σου το αντιμετωπίζει όπως ακριβώς και τη ζάχαρη, αποθηκεύοντας δηλαδή μόνο λίπος.


3. Επεξεργασμένο κρέας
Όταν βρίσκεσαι σε δίαιτα πολλές φορές κάνεις λάθη στην αγορά των τροφίμων που επιλέγεις, χωρίς να το γνωρίζεις. Για παράδειγμα, επιλέγεις να ψωνίσεις κρέατα που έχουν υποστεί επεξεργασία, όπως γαλοπούλα ή κοτόπουλο, θεωρώντας τα μια εναλλακτική υγιεινή επιλογή, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με τα φρέσκα και χωρίς συντηρητικά κρέατα.


4.Φυσικοί χυμοί
Μην παρασύρεσαι από τις επιγραφές των συσκευασμένων χυμών φρούτων που αναγράφουν πως είναι φυσικοί, αφού ακόμα και αυτοί περιέχουν μεγάλα ποσοστά ζάχαρης και πολλές θερμίδες. Να θυμάσαι πως το καλύτερο ποτό που μπορείς να πιείς χωρίς καθόλου τύψεις είναι μόνο το... νερό.


5.Δημητριακά με ζάχαρη
Μπορεί ακούγοντας τη λέξη δημητριακά να σου έρχεται στο μυαλό ένα πραγματικά υγιεινό πρωινό, ωστόσο απόφυγε να αγοράζεις ανεξαιρέτως οποιαδήποτε συσκευασία βρεις μπροστά σου, αφού πολλά από αυτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που θα σε γεμίσουν με άχρηστες θερμίδες.


6.Ανθρακούχα αναψυκτικά
Μπορεί να είσαι φανατική των ποτών και γενικά, αφού δεν μπορείς να φας, τουλάχιστον θέλεις κάτι να πίνεις προκειμένου να «ξεγελάσεις» τον εαυτό σου, όμως θα πρέπει να αποκλείσεις από τη διατροφή σου, ειδικά κατά τις περιόδους δίαιτας τα ανθρακούχα αναψυκτικά, αφού ακόμα και αυτά που είναι διαίτης δεν είναι καθόλου υγιεινά. Αντίθετα, τα αναψυκτικά είναι πολλές φορές υπεύθυνα για το φούσκωμα που νιώθεις και δεν σε αφήνει να αισθάνεσαι ανάλαφρη. Αντικατέστησε τα με νερό, ανθρακούχο ή μη, που είναι ιδανικά για όλες τις περιστάσεις.

Διαβάστε ακόμη:

15 τρόποι να μειώσετε πανεύκολα τις καθημερινές σας θερμίδες

Οι 5 λόγοι που θα σε πείσουν να πίνεις καφέ πριν το workout σου