Τροφές πλούσιες σε σίδηρο: Μάθετε ποιες είναι και εντάξτε τις στο διατροφολόγιό σας

Τροφές πλούσιες σε σίδηρο: Μάθετε ποιες είναι και εντάξτε τις στο διατροφολόγιό σας

Και... αναιμία τέλος!

Ατονία, αδυναμία και γενικότερη κούραση; Ελέγξτε το σίδηρό σας και βελτιώστε την ποιότητα ζωής σας. Η διατροφή είναι το παν, για αυτό αν θέλετε να νικήσετε την αναιμία, τότε δεν έχετε παρά να εντάξετε στο καθημερινό σας διατροφολόγιο τις ακόλουθες τροφές:

Συκώτι: Η τροφή με την υψηλότερη ποσότητα σιδήρου. Προτιμήστε το φουά γκρα ή το χοιρινό συκώτι

Κακάο σκόνη: Κι όμως, έρχεται δεύτερο στη λίστα με τις τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο. Ανα 100γρ. σας χαρίζει 36 mg σιδήρου! Καθόλου άσχημα

Βρώμη με σταφίδες: To τέλειο πρωινό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Σας χαρίζει τις απαραίτητες για τον οργανισμό βιταμίνες, φυτικές ίνες και σίδηρο

Πασατέμπος: Οι σπόροι κολοκύθας είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ. Καταναλώστε ένα φλιτζάνι με ηλιόσπορους και θα λάβετε 21mg σιδήρου!

Φασόλια και φακές: Τα δύο αυτά όσπρια σας χαρίζουν ικανοποιητική ποσότητα σιδήρου. Εκτός από σούπα, μπορείτε να τα καταναλώσετε και ως σαλάτα.

Τέλος, μην ξεχνάτε να καταναλώνετε πολλές πράσινες σαλάτες και να προσθέτετε σε αυτές σουσάμι. Με αυτόν τον τρόπο θα λαμβάνετε περίπου 5mg σιδήρου χωρίς καν να το καταλαβαίνετε.

Διαβάστε ακόμα

5+1 θετικά του να κάνεις... δίαιτα!