Ανέλαβε δράση: Μάθε τώρα πως το συστηματικό junk food μπορεί να σε καταστρέψει!

Ανέλαβε δράση: Μάθε τώρα πως το συστηματικό junk food μπορεί να σε καταστρέψει!

Κι όμως, σε… χαλάει και αλλού εκτός από την πρόσληψη περιττών θερμίδων

Μπορεί πολύ συχνά να προσπαθείς να αποφύγεις αυτόν το... «δαίμονα» που λέγεται junk food, θεωρώντας το υπεύθυνο για τα παραπανίσια σου κιλά, και φυσικά κάνεις πολύ καλά, όμως το περιττό βάρος δεν είναι το μόνο αρνητικό αποτέλεσμα που μπορεί να σου επιφέρει. Το έτοιμο φαγητό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη ζωή και την υγεία σου και σε πολλούς άλλους τομείς πέρα από τον αισθητικό. Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τους 6 τρόπους με τους οποίους το γρήγορο φαγητό μπορεί να καταρρακώσει την ψυχολογία και την υγεία σου. Αν προσθέσεις σε αυτούς και τον ήδη γνωστότερο, δηλαδή τα παραπανίσια κιλά, μάλλον είναι αρκετοί για να προσπαθήσεις από τώρα κιόλας να αλλάξεις τη διατροφή σου.


1.Εμφανίζεις ρυτίδες πριν την ώρα σου

Τα σάκχαρα, τα κορεσμένα λιπαρά που χρησιμοποιούνται για να παραταθεί η διάρκεια ζωής μερικών συσκευασμένων τροφίμων, αλλά και το άμυλο μπορούν να αυξήσουν υπερβολικά τα επίπεδα ινσουλίνης. Απόρροια της κατάστασης αυτής είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας της γήρανσης και της δημιουργίας ρυτίδων αλλά και η ευκολότερη καταστροφή του δέρματός σου από τον ήλιο.

2.Σε σφίγγουν τα παντελόνια σου

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού, το οποίο αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες φουσκώματος. Πώς; Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του αλατιού είναι η κατακράτηση υγρών, οπότε οι υψηλές συγκεντρώσεις του θα κάνουν το σώμα σου να κρατά επιπλέον υγρά με αποτέλεσμα να δείχνεις πρησμένη. Ακόμα, αν είσαι λάτρης των αναψυκτικών η κατάσταση είναι χειρότερη, καθώς ο συνδυασμός του ανθρακικού και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών μπορούν πραγματικά να σε κάνουν να νιώσεις πολύ άσχημα.


3.Έχεις δυσκοιλιότητα

Το άσπρο ψωμί, το άσπρο ρύζι, και γενικότερα ό,τι δεν είναι προϊόν ολικής αλέσεως, περιέχουν ελάχιστες έως καθόλου φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να σου προκαλούν δυσκοιλιότητα. Η αφυδάτωση μπορεί σίγουρα να κάνει τη δυσκοιλιότητα χειρότερη, οπότε αν συνδυάσεις το άσπρο ψωμί με αλκοόλ και δεν πιεις αρκετό νερό σίγουρα θα έχεις ένα άσχημο πρωινό ξύπνημα.


4.Ξυπνάς με καούρα

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη είναι τα επικρατέστερα που μπορούν να προκαλέσουν στον οργανισμό σου δυσπεψία, αφού χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να τα χωνέψεις. Έτσι, αν επιλέγεις το βραδινό σου γεύμα να αποτελείται από πρόχειρα φαγητά το μόνο σίγουρο είναι πως τα περίσσεια οξέα θα φτάσουν στον οισοφάγο σου με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείσαι από καούρα το επόμενο πρωί.

5.Αυξάνεις την κατανάλωση παυσίπονων

Πολλά από τα έτοιμα και επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν χρωστικές ουσίες και νιτρικά άλατα που είναι υπεύθυνα για τους πονοκεφάλους που μπορεί να σε ταλαιπωρούν. Ειδικοί υποστηρίζουν πως οι ουσίες αυτές έχουν τη δυνατότητα να αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, οδηγώντας σε πονοκεφάλους με αποτέλεσμα να παίρνεις περισσότερα παυσίπονα. Οπότε αν το σνακ που είσαι έτοιμη να φας αποτελείται από χρώματα που δεν είναι και τόσο φυσικά, είναι προτιμότερο να το αποφύγεις.


6.Έχεις συνεχώς κακή διάθεση

Οι άνθρωποι που τρέφονται συνεχώς με πρόχειρο φαγητό είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη. Ακόμα και αν δεν καταναλώνεις συνεχώς τέτοιου είδους τρόφιμα, είναι βέβαιο πως θα σε κάνουν να αισθάνεσαι άκεφη και χωρίς διάθεση. Μήπως λοιπόν πρέπει να το ξανασκεφτείς;

Διαβάστε ακόμη:

5 τροφές που θωρακίζουν την υγεία σας!

Οργασμός; Ε, ρε και να ήξεραν οι άνδρες τι συμβαίνει με τον γυναικείο οργασμό