Αδυνάτισμα: Οι 4 πιο αποτελεσματικές μορφές άσκησης για να φτάσεις τον στόχο σου

Αδυνάτισμα: Οι 4 πιο αποτελεσματικές μορφές άσκησης για να φτάσεις τον στόχο σου

Γιατί, όση δίαιτα και να κάνουμε, αν δεν ιδρώσουμε, τα κιλά δεν φεύγουν

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, αλλά δεν είστε αθλητικός τύπος, η αλήθεια που θα μοιραστούμε μαζί σας, μπορεί να σας απογοητεύσει, αλλάι, χωρίς να βάλετε στην καθημερινότητά σας την άσκηση, οι πιθανότητες να καταφέρετε να φτάσετε στον στόχο σας είναι μηδαμινές. Και όσο πιο σύντομα αποδεχτείτε αυτή την πραγματικότητα, τόσο πιο άμεσα θα δείτε τα περιττά κιλά να εξαφανίζονται από πάνω σας. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει λόγος να το βάζετε κάτω, αφού υπάρχουν πολλοί τρόποι να γυμναστείτε, χωρίς να βαρεθείτε, και να βοηθήσετε το σώμα σας να αποβάλλει γρηγορότερα τα περιττά κιλά. Αυτές είναι οι 4 μορφές άσκησης με τα πιο άμεσα αποτελέσματα.

1) Jogging
Το τρέξιμο, ακόμα και σε χαλαρούς ρυθμούς, είναι μία από τις κορυφαίες μεθόδους εκγύμνασης, αφού, εκτός από τα άμεσα αποτελέσματα στο σώμα αλλά και στη διάθεσή μας, δεν προϋποθέτει και κανενός είδους εξοπλισμό- εκτός, φυσικά, από ένα ζευγάρι sneakers ειδικά για αυτό τον σκοπό. Μερικά χιλιόμετρα jogging την ημέρα μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τους ρυθμούς του μεταβολισμού σας, καθώς και να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση και τις αντοχές σας ενώ θα εξαφανίσουν, δραστικά, το λίπος από το κορμί σας.

2) Περπάτημα
Ακόμα κι αν το jogging είναι λίγο έντονο για τις αντοχές και την φυσική σας κατάσταση, το περπάτημα είναι μία εξαιρετική εναλλακτική. Είναι, σίγουρα, ευκολότερο να ξεκινήσετε την fitness ρουτίνα σας με αυτό, ενώ είναι και ένας εξαιρετικός τρόπος να γίνετε πιο κοινωνικοί, αφού μπορείτε να πραγματοποιείτε τους περίπατούς σας παρέα με τους φίλους σας. Μην ξεχνάτε ότι ο σκοπός του περπατήματος είναι να διατηρείτε σταθερό και ελφαρώς γρήγορο τον ρυθμό σας.

3) Ποδήλατο
Είναι μία από τις καλύτερες μορφές τόνωσης του καρδιαγγειακού συστήματος και μπορεί να είναι και πολύ διασκεδαστικό. Οι τρόποι που μπορεί να ωφελήσει τον οργανισμό μας είναι αμέτρητοι με πρώτο, στην προκειμένη, την καύση εκατοντάδων θερμίδων. Βάλτε έναν συγκεκριμένο στόχο (μία διαδρομή που αγαπάτε) που να βρίσκεται μέσα στις δυνατότητές σας, και μπείτε στην διαδικασία να τον επιτύχετε. Σύντομα, δεν θα νιώθετε καν ότι γυμνάζεστε!

4) Αεροβική
Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αυξήσετε τους ρυθμούς της καρδιάς σας και να κάψετε θερμίδες. 20 λεπτά αεροβικής άσκησης, μερικές φορές την εβδομάδα, εξαφανίζουν τα περιττά κιλά, ενώ, στο γυμναστήριο, θα βρείτε πολλές, διαφορετικές μορφές και τάξεις αεροβικής, που θα ικανοποιήσουν τις προτιμήσεις σας.

Διαβάστε ακόμα:
Το workout που θα σας βοηθήσει να χάσετε τα κιλά των διακοπών
Κυτταρίτιδα: 4 απλοί τρόποι για να την καταπολεμήσεις