Εσείς ξέρετε να περπατάτε σωστά; Tips για να καίτε περισσότερες θερμίδες

Εσείς ξέρετε να περπατάτε σωστά; Tips για να καίτε περισσότερες θερμίδες

Γιατί τα περιττά κιλά δεν χάνονται μόνο με το τρέξιμο

Αν δεν είστε και πολύ αθλητικός τύπος, και οι αντοχές σας δεν είναι και οι καλύτερες, υπάρχει τρόπος να γυμναστείτε, να κάψετε θερμίδες και να δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται. Αν, μάλιστα, αποφασίσετε να κάνετε τον απογευματινό περίπατο μέρος της καθημερινότητάς σας, υπάρχουν τρόποι να μεγιστοποιήσετε τις επιδόσεις σας- πράγμα που θα φανεί, πιο γρήγορα, και στην σιλουέτα σας.

1) Αλλάξτε την στάση του σώματός σας
Η σπονδυλική σας στήλη θα πρέπει να είναι σε ίσια θέση, με τα αυτιά σας να βρίσκονται ακριβώς πάνω από τους ώμους σας, και τους ώμους, σε ευθεία πάνω από τους γοφούς σας.

2) Δώστε βάση στα πέλματα
Κατά το περπάτημα, το πέλμα πρέπει να πατάει σωστά στο έδαφος. Πρώτα πατήστε την φτέρνα και, στη συνέχεια, το υπόλοιπο πέλμα. πρέπει να πατάτε το πέλμα σας σωστά στο έδαφος. Περπατήστε στον ρυθμό που σας βολεύει.

3) Βγείτε στην φύση (ή, έστω, στο πάρκο)
Το χώμα, η άμμος, και οι πέτρες αλλάζουν την υφή του εδάφους, κάνοντάς το πιο ανώμαλο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι μύες σας να γυμνάζονται πιο αποτελεσματικά. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι, φυσικά, ότι ο καθαρός αέρας θα σας φτιάξει την διάθεση.

4) Πάρτε τα κατάλληλα παπούτσια
Τα trainers για το τρέξιμο είναι αρκετά άκαμπτα και μπορεί να κουράσουν αλλά και να προκαλέσουν τραυματισμούς στο πέλμα ή και στην σπονδυλική στήλη σας. Επιλέξτε ελαφριά, εύκαμπτα sneakers για περπάτημα, τα οποία θα μπορείτε να λυγίσετε με τα χέρια σας.

5) Μην ξεχνάτε την εκγύμναση των μυών σας
Εκτός από το περπάτημα, προσπαθήστε στην fitness ρουτίνα σας να εντάξετε και τρία 15λεπτα την εβδομάδα, κατά τα οποία θα γυμνάζετε τους μύες σας με βάρη. Έτσι, χτίζετε τον μυϊκό ιστό σας, ενισχύετε την λειτουργία του μεταβολισμού και μεγιστοποιείτε τις αντοχές σας.

Διαβάστε ακόμα:
Θες κοιλιακούς-πέτρα; Απόκτησέ τους σε 2 μόλις βήματα!
Το πιο απλό κόλπο για να καις λίπος non stop και να χάσεις γρήγορα τα περιττά κιλά