Γυμναστήριο: 3 βασικά λάθη που μας εμποδίζουν να χάσουμε βάρος

Γυμναστήριο: 3 βασικά λάθη που μας εμποδίζουν να χάσουμε βάρος

Όλα θέλουν τον τρόπο τους

Αχ αυτά τα παραπάνω κιλά! Γίνονται εφιάλτης, προσπαθείτε να τα χάσετε με δίαιτα και γυμναστική αλλά τίποτα! Ξέρετε καμιά φορά μπορεί να ακολουθούμε την σωστή οδό αλλά να το κάνουμε με λάθος τρόπο! Και τι γίνεται τότε; Τα περιττά κιλά επιμένουν, εμείς απογοητευόμαστε, παρατάμε το γυμναστήριο και την παραμικρή προσπάθεια και γινόμαστε ένα με τον καναπέ! Όχι κορίτσια, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Μπορεί λοιπόν να νομίζετε ότι επειδή πηγαίνετε γυμναστήριο, κάνετε και σωστή δουλίτσα, αλλά δυστυχώς οι παγίδες και τα λάθη υπάρχουν παντού! Ας πάμε να δούμε τα 3 πολύ βασικά λάθη που μας αποτρέπουν από το να χάσουμε τα κιλά που επιμένουν.

Γυμναστική με άδειο στομάχι: Πολλές γυναίκες προκειμένου να μειώσουν τις θερμίδες προτιμούν να γυμναστούν με άδειο στομάχι. Είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας. Το πρωινό σας δίνει ενέργεια! Χωρίς το κατάλληλο... καύσιμο θα μπορούσατε να καταλήξετε με πονοκέφαλο και ζάλη. Προσοχή δεν εννοούμε να φάτε ομελέτα με μπέικον, τηγανιτές πατάτες αλλά μπορείτε ωραιότατα να επιλέξετε ένα μικρό γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες και πρωτεϊνες!

Αφού λύσαμε το γεύμα πριν τη γυμναστική, ας δούμε και μετά: Εντάξει γυμναστήκατε, ιδρώσατε, και μετά τι; Ξέρετε ποια είναι η μεγαλύτερη παγίδα με τη γυμναστική; Ότι αμέσως μετά την προπόνηση πέφτετε με τα μούτρα στο φαγητό επειδή έχετε κουραστεί και επειδή πιστεύετε ότι δεν φορτώνεστε θερμίδες, αλλά απλά αναπληρώνετε! Αυτό όντως ισχύει, αν δεν θέλετε να αδυνατίσετε και γυμνάζεστε μόνο για ενδυνάμωση. Αν όμως ο στόχος είναι διττός, τότε καλό θα ήταν, αμέσως μετά την προπόνηση να κρατάτε ένα μέτρο, να επιλέγετε υγιεινές τροφές, και να λέτε όχι σε φαινομενικά αθώα smoothies τα οποία είναι πιο ύπουλα και από σουβλάκι... με λαδωμένη πίτα!


Ζυγίζεστε αμέσως μετά την προπόνηση: Λάθος λάθος λάθος! Μα δεν σας έχει πει ο γυμναστής σας ότι αυτό απαγορεύεται διά ροπάλου; Αμέσως μετά την άσκηση, οι μύες πρήζονται με αποτέλεσμα η ζυγαριά να μας δείχνει περισσότερα κιλά από αυτά που είμαστε στην πραγματικότητα. Το καλύτερο, είναι να ζυγιζόμαστε αμέσως πριν τη γυμναστική και γενικότερα πρωινές ώρες.

Διαβάστε επίσης:

Γυμναστική στο σπίτι: Μια μπαλαρίνα μας δείχνει τέλειες ασκήσεις για όλο το σώμα (video)

Νιώθεις ρομαντικά σήμερα; 10 λόγια αγάπης που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει (ή να ακούσει)