Ζήλεψες τους μαραθωνοδρόμους; 5 λόγοι που πρέπει να βάλεις τις γόβες σου στην...άκρη

Ερμιόνη Σαρρή
Ζήλεψες τους μαραθωνοδρόμους; 5 λόγοι που πρέπει να βάλεις τις γόβες σου στην...άκρη

Ήρθε η ώρα να βγεις στους δρόμους...

Συγχαρητήρια σε όλους! Μήπως τελικά ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις και εσύ προετοιμασία για τον επόμενο Μαραθώνιο; Πρώτα απ΄ όλα σκέψου την ικανοποίηση που θα αισθανθείς από μία τέτοιου είδους σημαντική συμμετοχή. Έπειτα, το τρέξιμο αποτελεί έναν από τους πιο ωφέλιμους τρόπους άσκησης που δεν πρέπει να «υποτιμάς». Μάθε τα θετικά του και δήλωσε από τώρα συμμετοχή για το 2015!


Βοηθάει την καρδιά: Το τρέξιμο θεωρείται μία από τις καλύτερες καρδιαγγειακές ασκήσεις. Πολλά τα οφέλη του, αφού θα καταφέρει να κρατήσει τη χοληστερόλη σου στα φυσιολογικά της επίπεδα και θα προλάβει μία πιθανή καρδιακή προσβολή. Μήπως έχεις ήδη αργήσει;

Καις εύκολα θερμίδες: Τρέξε όσο και όπου μπορείς. Φόρα τα αθλητικά σου, βάλε ακουστικά και βγες να τρέξεις γύρω γύρω στο τετράγωνο. Ανάλογα με την ένταση και τα χιλιόμετρα που θα επιλέξεις, έχεις τη δυνατότητα να χάσεις έως και 50% περισσότερες θερμίδες από κάθε άλλο είδος άσκησης.

Αποτελεί φυσική συνταγή κατά του άγχους: Άγχος, στρες ακόμη και θυμός θα αποτελούν παρελθόν στη ζωή σου, αν ξεκινήσεις να τρέχεις. Ακόμη και ένα χαλαρό jogging στην αρχή ή στο τέλος της ημέρας, θα σε χαλαρώσει. Η πρωινή γυμναστική θα σε «στείλει» ανανεωμένη και με πολύ ενέργεια στο γραφείο. Η βραδινή από την άλλη, θα διώξει κατευθείαν την υπερένταση της ημέρας από πάνω σου.

Προσφέρεται δωρεάν: Τι πιο ωραίο από το να βγεις έξω στη φύση και να τρέξεις! Ακόμη και αν μένεις στο κέντρο της πόλης, σίγουρα θα υπάρχει κοντά σου ένα πάρκο που θα αποτελεί το ιδανικό μέρος για να κάνεις τη «βόλτα» σου. Αν βέβαια από την άλλη προτιμάς το διάδρομο γυμναστικής ενός γυμναστηρίου, εμείς γιατί να σου χαλάσουμε χατίρι;Φτιάξε το δικό σου πρόγραμμα άθλησης και άρχισε να μετράς χιλιόμετρα!

Ενισχύει τη μνήμη: Η γυμναστική θα κρατήσει το μυαλό σου σε εγρήγορση και θα σε προστατεύσει από τα σημάδια του Alzheimer. Έρευνες έχουν δείξει πως όποιος έχει πνευματική διαύγεια σε μεγάλη ηλικία, μπορεί να μειώσει ή και να αποτρέψει την πιθανότητα γεροντικής άνοιας. Τι άλλο θες για να πειστείς πως πρέπεις να πάρεις... τους δρόμους;

Διαβάστε ακόμα:

Γυμναστική στο σπίτι: 3 ασκήσεις που θα σε κρατήσουν... μέσα

Τρεις εύκολοι τρόποι να αποκτήσεις πόδια μοντέλου!