Επίπεδη κοιλιά με kick boxing: Προτιμήστε το για το άθλημα της νέας χρονιάς

Επίπεδη κοιλιά με kick boxing: Προτιμήστε το για το άθλημα της νέας χρονιάς

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν το ξεκινήσετε

Tο kick boxing είναι μια μορφή ανατολίτικης πολεμικής τέχνης που συνδυάζει στοιχεία μποξ και καράτε. Πρόκειται για δυναμική γυμναστική που περιλαμβάνει χτυπήματα με τα πόδια,γροθιές και συνδυασμό και των δυο. Αν αποφασίσετε να γυμναστείτε και παράλληλα να μάθετε να προστατεύετε τον εαυτό σας, πρέπει να ξέρετε ότι η εξάσκηση γίνεται κυρίως με έναν "αντίπαλο" kick boxer και σε σταθερούς ή εξαρτημένους σάκους.

Γυμνάστε το σώμα σας
Το kick boxing ουσιαστικά γυμνάζει ολόκληρο το σώμα κινητοποιώντας πολλές αρθρώσεις και μυϊκές ομάδες. Τα αποτελέσματα που θα δείτε στο σώμα σας μετά από τον πρώτο κιόλας μήνα θα είναι η αύξηση της ευλιγισίας και της φυσικής σας αντοχής. Στην κοιλιά θα παρατηρήσετε την μεγαλύτερη αλλαγή. Θα αρχίσει να μαζεύει και θα δείτε τους κοιλιακούς σας να σχηματίζονται. Ουσιαστικά το νευρικό σας σύστημα θα αρχίσει να συντονίζεται καλύτερα με την κίνηση των μελών σας. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι η γυμναστική με kick boxing βοηθά αισθητά το καρδιοαναπνευστικό σας σύστημα και ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας.

Με βήματα απλά!
Το kick boxing ανήκει στην κατηγορία της δυναμικής και έντονης γυμναστικής και γι' αυτό δεν ενδείκνυται για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν νευρομυοσκελετικά προβλήματα. Δεν πρέπει ωστόσο να σας φοβίζει και να νιώθετε ότι δεν θα τα καταφέρετε. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι ασκήσεις και η ένταση της προπόνησης προσαρμόζονται ανάλογα με το επίπεδο του ασκούμενου. Όπως κάθετι καινούργιο θα πρέπει να το μάθετε από την αρχή και να αχοληθείτε αρχικά με τα μικρά του μυστικά. Κλειδί για την σωστή προπόνηση είναι το στήσιμο του σώματος. Θα ξεκινήσετε λοιπόν με γροθιές και κλωτσιές στον αέρα και μετά θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τα όργανα σας. Όπως κάθε πολεμική τέχνη έτσι και το kick boxing απαιτεί απόλυτη αυτοσυγκέντρωση στην τεχνική. Θα παρατηρήσετε ότι μετά απο ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα μπορείτε να προβλέψετε την κίνηση του αντιπάλου σας. Αφού φτάσετε στο σημείο να ελέγχετε το σώμα σας και να έχετε καλή ισορροπία θα περάσετε σε πιο δυναμικές ασκήσεις όπως το σχοινάκι και το λάστιχο γυμναστικής.
Η προπόνηση στο kick boxing περιλαμβάνει ασκήσεις για όλο το σώμα, οι οποίες γίνονται χωρίς διακοπή και επαναλαμβάνονται αφού ολοκληρωθεί ένας πλήρης κύκλος. Σε κάθε περίπτωση οι ασκήσεις αυτές καθώς και οι επαναλήψεις είναι άρρηκτα δεμένες με το επίπεδο φυσικής κατάστασης και τεχνικής του ασκουμένου.

Κυκλική γυμναστική
Το μυστικό για την σωστή εκγύμναση είναι η επανάληψη αλλά και η κυκλική προπόνηση. Με τον όρο κυκλική προπόνηση εννοούμε την συνεχόμενη εκτέλεση των ασκήσεων χωρίς διάλειμμα. Εκτελέστε ασκήσεις όπως κλωτσιές στο σταθερό σάκο, κλωτσιές στον κρεμαστό σάκο , σκοινάκι και γροθιές στο σταθερό σάκο σε κυκλική μορφή χωρίς διάλειμμα μεταξύ τους ως εξής:
• Εμπρόσθια γροθιά στο σάκο ταχύτητας: 15 γροθιές με το κάθε χέρι.
• Γροθιά στο σάκο ταχύτητας και αποφυγή: 12 γροθιές με άμυνα για το κάθε χέρι.
• Μπροστινή κλωτσιά: 15 κλοτσιές για κάθε πόδι.
• Κλωστιά στο πλάι : 12 κλοτσιές για το κάθε πόδι.
• Push ups με γροθιές: 10-15 push ups.
Παράλληλα με τα παραπάνω μπορείτε να κάνετε και ασκήσεις για τα πόδια όπως ημικαθίσματα ή προβολές. Εκτελέστε τες χωρίς διάλειμμα και ξεκουραστείτε 3 λεπτά αφού έχετε κάνει έναν πλήρη κύκλο. Στόχος σας είναι να κάνετε 3 κύκλους προκειμένου να κινητοποιήσετε ιδιαίτερα το μεταβολισμό, και να εκτονώσετε τη συσσωρευμένη ένταση.

Διαβάστε ακόμη:

Διαλέξτε το κατάλληλο στιλ yoga για το σώμα και τις ανάγκες σας!