Ανόρθωση γλουτών: Οι «μαγικές» ασκήσεις για να τα καταφέρετε χωρίς να... ιδρώσετε!

Ερμιόνη Σαρρή
Ανόρθωση γλουτών: Οι «μαγικές» ασκήσεις για να τα καταφέρετε χωρίς να... ιδρώσετε!

Οι πιο σέξι γλουτοί δε θέλουν νυστέρια

Χαζεύετε τις παλιές σας καλοκαιρινές φωτογραφίες και έχετε συνειδητοποιήσει ότι κάποτε οι γλουτοί σας ήταν στα... ύψη. Η γυμναστική αποτελούσε την αγαπημένη σας συνήθεια, αλλά βλέπετε και τα ωράρια σας ήταν εντελώς διαφορετικά. Πώς να το κάνουμε άλλωστε, χρόνο με το χρόνο οι υποχρεώσεις αλλάζουν και εσείς αφιερώνετε όλο και λιγότερα λεπτά στον εαυτό σας.

Τι γίνεται όμως με το πιο σέξι σημείο του κορμιού σας; Θα κάτσετε αμέτοχες να κοιτάτε σε λίγες ημέρες τις Βραζιλιάνες να χορεύουν samba πάνω στα άρματα και να γκρινιάζετε για τα πεσμένα σας... οπίσθια; Όχι, θα αφήσετε ένα 10λεπτο κενό μέσα στην ημέρα και θα ακολουθήσετε το παρακάτω πρόγραμμα ασκήσεων. Σίγουρα και ο σύντροφός σας θα χαρεί πολύ με την αλλαγή σας αυτή.

Άσκηση 1

Λάβετε θέση καθίσματος με τα πόδια σας να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών και την πλάτη σας να είναι σε ίσια θέση. Τα γόνατα σας δεν πρέπει, επίσης να ξεπερνάνε τις μύτες των ποδιών σας. Από τη θέση αυτή, βάλτε δύναμη στα πόδια σας και κάντε ένα άλμα. Κατά το κατέβασμα, κάντε και πάλι κάθισμα απλά προσπαθήστε αυτή τη φορά να είναι πιο βαθύ.

* Προσπαθήστε να ολοκληρώσετε 3 σετ των 10 επαναλήψεων

Άσκηση 2

Σταθείτε όρθια με τα χέρια στη μέση. Από τη θέση αυτή λυγίστε το δεξί σας πόδι και τεντώστε στο πλάι το αριστερό(προβολή). Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και κλωτσήστε δυνατά με το δεξί σας πόδι προς τα εμπρός. Επαναλάβετέ το από την αντίθετη πλευρά. Η πλάτη σας πρέπει να είναι ίσια και το γόνατο του λυγισμένου σας ποδιού να μην ξεπερνάει τα δάχτυλα του ποδιού σας.

*Κάντε 3 σετ των 10 επαναλήψεων

Άσκηση 3

Πάρτε θέση πλιε (η γνωστή στάση του μπαλέτου) και στηριχτείτε στις μύτες των ποδιών σας. Από τη θέση αυτή κάντε βαθιά καθίσματα προσπαθώντας να κρατήσετε τις φτέρνες σας μακριά από το έδαφος. Αν δυσκολεύεστε να σταθείτε στο ύψος σας, κρατηθείτε από την πλάτη μίας καρέκλας προσέχοντας πάντα η πλάτη σας να στέκεται όρθια.

* Κάντε 3 σετ των 15 επαναλήψεων

Άσκηση 4

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα, τα πόδια να ακουμπούν στο έδαφος, και τις παλάμες σας προς τα κάτω. Σηκώστε τους γοφούς σας μέχρι το σώμα σας να σχηματίσει μια ευθεία γραμμή από τους ώμους μέχρι τα γόνατα. Μείνετε ακίνητη για 5 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.

*Κάντε 3 σετ των 15.

Tip: Μην ξεχνάτε να κάνετε ένα διάλειμμα ανάμεσα στις ασκήσεις για να ξεκουράζεστε.

Διαβάστε ακόμα:

Οι 4 καλύτερες ασκήσεις για κοιλιακούς... πέτρα!

Έχετε μόνο 10 λεπτά; Και όμως μπορείτε να «χτίσετε» το τέλειο κορμί