Και ποιος είπε πως οι Βραζιλιάνες είναι... καλύτερες; Τέλειοι γλουτοί στο άψε - σβήσε

Ερμιόνη Σαρρή
Και ποιος είπε πως οι Βραζιλιάνες είναι... καλύτερες; Τέλειοι γλουτοί στο άψε - σβήσε

Δείτε βήμα προς βήμα πώς θα τα καταφέρετε

Για μία ακόμη χρονιά αναγκαστήκαμε να χαζέψουμε τα γυμνασμένα και καλλίγραμμα κορμιά των κοριτσιών της Βραζιλίας. Για αυτές το καρναβάλι είναι κάτι σαν το δικό μας... καλοκαίρι. Θέλουν να λάμπουν στη μεγάλη παρέλαση και φυσικά όλοι να μιλάνε για τους τέλειους γλουτούς τους.

Εσείς τώρα μπορεί να μην είστε στη Βραζιλία (όχι πως δε θα θέλατε βέβαια) αλλά σκοπός σας είναι να αποκτήσετε τους δικούς τους γλουτούς για αυτό το καλοκαίρι. Επειδή, λοιπόν, γνωρίζουμε την ανάγκη σας αυτή, επισκεφτήκαμε το γυμναστήριο Πρότυπο και με τη βοήθεια της personal trainer, Ανθής Καλαμπόγια καταλήξαμε στις top 3 ασκήσεις για βραζιλιάνικους γλουτούς.

Βάλτε, λοιπόν, δυνατά τη μουσική (όπως κάναμε και εμείς με την Ανθή) και ξεκινήστε τη σκληρή προετοιμασία. Μην ξεχάσετε, να κάνετε ένα μικρό ζέσταμα πριν μπείτε στα... σετ.

Άσκηση 1

Σταθείτε σε όρθια στάση, λυγίστε τα χέρια σας δίπλα στα πλευρά σας και τεντώστε το αριστερό σας πόδι προς τα πίσω (το σώμα σας πρέπει να δημιουργεί μία νοητή γραμμή από το κεφάλι μέχρι και τα πόδια ενώ η φτέρνα του αριστερού σας ποδιού δεν πρέπει να πατάει στο έδαφος)(φώτο 1). Από τη θέση αυτή κάνετε βύθιση προς τα εμπρός, προσέχοντας το γόνατο του δεξιού σας ποδιού να μην ξεπερνάει τις μύτες τοων ποδιών σας και το αριστερό πόδι να μην ακουμπήσει στο έδαφος(φώτο 2). Στην τρίτη και τελική φάση της άσκησεις σηκώνετε το αριστερό σας γόνατο προς τα πάνω σχηματίζοντας γωνία 90 μοιρών(φώτο 3). Επιστρέφετε και πάλι πίσω(φώτο 2), κάνετε 10 επαναλήψεις και αλλάζετε πλευρά.

anthi1 5baf2

Άσκηση 2

Λάβετε θέση σανίδας έχοντας τα πόδια σας τεντωμένα και ελαφρώς ανοιχτά. Τα χέρια σας είναι ανοιγμένα στο ύψος των ώμων και οι κοιλιά σας αρκετά σφιχτή.(φώτο 1). Από τη θέση αυτή σηκώνετε το αριστερό σας πόδι προς τα πάνω κάνοντας πιέσεις. Τα χέρια σας δεν πρέπει να λυγίζουν και η μέση σας να μένει σταθερή και ίσια για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα. Κάνετε 2 σετ των 20 πιέσεων για κάθε πόδι.

anthi 2 030a9

Άσκηση 3

Ξαπλώστε πλάγια, λυγίστε τα πόδια σας και στηριχθείτε στον αριστερό σας αγώνα(φώτο 1). Τεντώστε το δεξί σας πόδι και σηκώστε ψηλά το ίδιο χέρι (θα σας βοηθήσει να ισορροπήσετε). Από τη θέση αυτή ανεβοκατεβάζετε το δεξί σας πόδι κρατώντας το υπόλοιπο σώμα σας σταθερό(φώτο 2-3). Η άσκηση αυτή γυμνάζει ταυτόχρονα γλουτούς και πλάγιους κοιλιακούς και για αυτό πρέπει να κρατάτε σφιχτή την κοιλιά σας και να βάζετε δύναμη στα πλευρά σας. Αν θέλετε κάπως να τη δυσκολέψετε, στηριχθείτε στην παλάμη σας(φώτο 4) σχηματίζοντας ένα μεγαλύτερο τρίγωνο μεταξύ του σώματός σας και του εδάφους.

anthi3 e6f89

Ευχαριστούμε πολύ την Ανθή και το Πρότυπο όχι μόνο για τη φιλοξενία τους αλλά και για τη διάθεση που μας προκάλεσαν να επιστρέψουμε και πάλι στις αίθουσες του γυμναστηρίου! Ελπίζουμε και σε εσάς!

Διαβάστε ακόμα:

Τα μοντέλα της Victoria's Secret μας δίνουν tips για ένα τέλειο και σέξι κορμί

Κοιλιακοί από... σπίτι: Εύκολες ασκήσεις για να αποκτήσετε καλοσχηματισμένους κοιλιακούς