Περισσότερες συμβουλές για σωστό τρέξιμο

Περισσότερες συμβουλές για σωστό τρέξιμο

Συμβουλές για μάξιμουμ αποτελέσματα.

1.Επενδύστε σε Barefoot Running Shoes. « Όταν πρόκειται για την υποστήριξη των ποδιών σας στο τρέξιμο, το λιγότερο είναι περισσότερο», υποστηρίζουν διάφοροι γνωστοί προπονητές. Η ΝΙΚΕ και η Vibram κατασκεύασαν παπούτσια με ελάχιστη υποστήριξη, ή πέντε δάχτυλα (Nike Free & Vibram Five Fingers), για την ενίσχυση και ανάπτυξη των φυσικών μυών στήριξης στο πόδι και τον αστράγαλό σας. Αλλά μην πετάξετε τα πάνινα παπούτσια σας ακριβώς ακόμα. Ξεκινήστε τρέχοντας λίγα μέτρα αρχικά με τα εν λόγω παπούτσια, για να δώσετε την ευκαιρία στους μυς σας να δυναμώσουν σταδιακά. Η ενίσχυση αυτών των μυών θα σας βοηθήσει ν α δυναμώσετε τα πάντα περισσότερο, όπως τους αστραγάλους, τα γόνατα, τα ισχία και τη μέση.

2. Μην τρέχετε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων σας. Πολλοί δρομείς σκέφτονται ότι αν τρέχουν όσο πιο γρήγορα μπορούν, είναι και πιο αποδοτικό, πράγμα που δεν συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να τρέχετε πιο αργά αλλά πιο μακριά. Παρακολουθείτε τους καρδιακούς παλμούς σας και κρατήστε τους σε ένα επιθυμητό ρυθμό χωρίς να τον υπερβαίνετε. Το σώμα σας θα προσαρμοστεί, και τότε θα είστε σε θέση να λειτουργούν πιο άνετα σε αυτό το ρυθμό, που σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να τρέξετε γρηγορότερα χωρίς πιέζεστε ιδιαίτερα.

3. Μην κολλάτε μόνο στην απόσταση που διανύετε ή μόνο στον χρόνο. Όσο τρέχετε, βελτιώνεστε. Δεν έχει σημασία αν τρέχετε 5 χιλιόμετρα την ημέρα, αλλά πόσο βελτιώνονται οι παλμοί σας και ο χρόνος σας.