Γιατί το τρέξιμο είναι η πιο αποτελεσματική μορφή άσκησης που μπορείς να επιλέξεις

Γιατί το τρέξιμο είναι η πιο αποτελεσματική μορφή άσκησης που μπορείς να επιλέξεις

Plus: Μυστικά από fitness experts που θα σε βοηθήσουν να απογειώσεις την προπόνησή σου!

Ακόμα κι αν το σώμα σου έχει «ξεχάσει» να τρέχει, μπορεί να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αρκεί να το πάρεις απόφαση και να ξεκινήσεις, λέει ο Δημήτρης Μώρος, fitness expert και είναι αλήθεια. Ακόμη κι αν κάνεις καθιστική ζωή, ή αν ψάχνεις δικαιολογίες και αναβάλεις διαρκώς το να βάλεις την άσκηση στην καθημερινότητά σου, το τρέξιμο είναι ο ιδανικότερος και πιο εύκολος τρόπος για να βρεθείς ξανά σε φόρμα.

5D4A9850OK

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, η Reebok δημιούργησε το ιδανικό παπούτσι για τρέξιμο, που είναι κατάλληλο για οποιονδήποτε τύπο αθλητή. Είτε ξεκινάς τώρα, είτε έχεις υιοθετήσει εδώ και καιρό τη running φιλοσοφία, το νέο μοντέλο της σειράς ZPUMP, το ZPUMP Fusion 2.5, έχει όλες τις απαραίτητες καινοτομίες που θα υποστηρίξουν την άσκησή σου και θα σε ωθήσουν να κάνεις το επόμενο βήμα.

Το ZPUMP Fusion 2.5 εφαρμόζει μοναδικά σε κάθε πόδι, παίρνοντας το σχήμα του, για μια εμπειρία τρεξίματος, διαφορετική για κάθε δρομέα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η τεχνολογία pump επιτρέπει στον αέρα να φουσκώνει ανάλογα με τον κάθε τύπο ποδιού, για την τέλεια εφαρμογή, ενώ το ελαφρύ PowerFrame εξασφαλίζει ότι το καλούπι που δημιουργείται από το θάλαμο αέρα, θα παραμένει εφαρμοσμένο κοντά στο πόδι. Το τρέξιμο απογειώνεται με την αναβαθμισμένη σόλα από Carbonated Foam, για ελαφρύ και μαλακό πάτημα που διευκολύνει την οποιαδήποτε διαδρομή.

Ο Δημήτρης Μώρος, fitness expert, και η Δήμητρα Ζαχοπούλου, ballet dancer και fitness expert, δοκίμασαν τα νέα ZPUMP Fusion 2.5 στις προπονήσεις τους και μοιράζονται την εμπειρία αυτή, μαζί με μερικά μυστικά τους για την πιο απλή κι αποτελεσματική μορφή άσκησης που υπάρχει.

5D4A9705OK

«Το τρέξιμο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησής μου», αναφέρει ο Δημήτρης. «Εκτός του ότι με βοηθάει να διατηρώ και να βελτιώνω τη φυσική μου κατάσταση, λειτουργεί ως μια μορφή anti-stress, αλλά κι ένας τρόπος να ανακαλύπτω νέες γωνιές της Αθήνας. Προτιμώ να τρέχω κυρίως το βράδυ, μόνος. Είναι ένας τρόπος για να οργανώσω καλύτερα τη σκέψη μου, να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου».

Την άποψη αυτή μοιράζεται και η Δήμητρα, η οποία συμπληρώνει ότι «δεν με βοηθάει μόνο να διατηρώ, αλλά και να ανεβάζω το επίπεδο της φυσικής μου κατάστασης, να θέτω νέους στόχους, να τρέχω περισσότερα χιλιόμετρα. Δεν χρειάζομαι extra εξοπλισμό, μόνο το αγαπημένο μου ζευγάρι παπούτσια τρεξίματος. Το ZPUMP Fusion 2.5 είναι το μοναδικό παπούτσι που αγκαλιάζει το πέλμα μου, όπως ακριβώς θέλω».

5D4A0152OK

Η φιλοσοφία της Δήμητρας είναι ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην τρέξει, είναι κάτι που μπορεί να γίνει παντού, οποιαδήποτε στιγμή και ώρα: «Από το διάδρομο του γυμναστηρίου σου, μέχρι τη γειτονιά σου, την παραλία κοντά σου», συμπληρώνει η ίδια.

Το ZPUMP Fusion 2.5 της Reebok είναι το ιδανικό παπούτσι τρεξίματος για όλους τους runners, μιας κι έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για εκείνους. Είναι για εσένα, για εμένα, ή για τον κάθε έναν που τρέχει και προσπαθεί να εντάξει την άσκηση στο καθημερινό του πρόγραμμα.

Plus: Μερικά μικρά μυστικά για πιο αποτελεσματική προπόνηση, από τους fitness experts

Ο Δημήτρης Μώρος, σε συμβουλεύει:

-Προτίμησε να κάνεις τις διατάσεις σου μετά το τρέξιμο. Στην αρχή, λίγες δυναμικές διατάσεις κι ένας χαλαρός ρυθμός είναι ό,τι χρειάζεσαι!
-Η ενυδάτωση είναι η αρχή και το τέλος για μια σωστή προπόνηση τρεξίματος.

Και η Δήμητρα Ζαχοπούλου σου δίνει κίνητρο να ξεκινήσεις:

-Λατρεύω να τρέχω ακριβώς μπροστά από το σπίτι μου. Απλώς βάζω τα παπούτσια μου και τρέχω! Μέχρι να σκεφτώ αν είμαι κουρασμένη ή αν έχω αρκετό χρόνο, είμαι ήδη έξω!
-Ένα tip για μεγαλύτερη αντοχή στο τρέξιμο είναι τα δροσερά χέρια. Έτσι, η ταχύτητα αυξάνεται, η πίεση του αίματος πέφτει, η κούραση μειώνεται και η αντοχή μεγαλώνει!

Τα δροσερά χέρια, οι σωστές διατάσεις, αλλά και τα ελαφριά ρούχα που θα αφήσουν το σώμα σου να αναπνέει θα σου δώσουν την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεσαι για να βάλεις το τρέξιμο στη ζωή σου!

Αν ανήκεις στα κορίτσια που θέλουν ένα μικρό κίνητρο για να σηκωθείς από τον καναπέ (όπως κι εμείς εδώ στο Queen!) - ειδικά τις μέρες επιστρέφεις πολύ κουρασμένη από τη δουλειά - τα παραπάνω tips θα σου φανούν σωτήρια. Πόσες φορές έχεις αναβάλει μια προπόνηση, απλά επειδή θεώρησες πως δεν είχες τις απαραίτητες αντοχές για να τα καταφέρεις; Για εμάς, τουλάχιστον, αυτός είναι ο βασικός λόγος που μας αποτρέπει από το να βάλουμε τα αθλητικά μας και να βγούμε στο δρόμο.

Λοιπόν, τι περιμένεις;

Ανακαλύψτε περισσότερα για το ZPUMP Fusion 2.5 στο www.reebokgreece.com