Γυμναστική κατά τη διάρκεια της περιόδου; Να μερικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Γυμναστική κατά τη διάρκεια της περιόδου; Να μερικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις

Αν δεν θέλεις να σταματήσεις την προπόνηση σου στις δύσκολες μέρες, κάνε αυτές τις ασκήσεις

Αν μας ρωτούσε κάποιος, ποια είναι η πιο δύσκολη στιγμή που βιώνουμε γενικά σαν γυναίκες από την εφηβεία και μετά, τότε η απάντηση μας θα ήταν μία και μόνο. Φυσικά πρόκειται γι' αυτές τις 6 μέρες του μήνα που έχουμε την περίοδο μας. Γι' αυτό τις λένε και "δύσκολες μέρες" άλλωστε. Δεν είναι και λίγο να έχεις κράμπες, κρυάδες και πόνους για ολόκληρες μέρες που να μην σε αφήνουν να κουνηθείς.

Όπως καταλαβαίνεις, όταν βρισκόμαστε σε αυτές τις μέρες του μήνα το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι η καθιερωμένη μας γυμναστική, ειδικά αν αυτή περιέχει και βάρη. Αν όμως δεν θέλεις να την σταματήσεις, υπάρχουν κάποιες ανώδυνες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις, όπως περπάτημα, ελαφρύ τρέξιμο και κολύμπι.

Φυσικά αν θέλεις μπορείς να κάνεις και ασκήσεις μόνη σου στο σπίτι, κάτι που εσύ θεωρείς εύκολο και που δεν θα σε κουράσει τόσο, όσο το να πας στο γυμναστήριο και να κάνεις το καθιερωμένο σου πρόγραμμα. Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να πάρεις μία ιδέα και γιατί όχι και να μην την ακολουθήσεις.