Πιαστήκατε; κανένα πρόβλημα

Πιαστήκατε; κανένα πρόβλημα

Κάντε διατάσεις και στη δουλειά

1.Κάντε διατάσεις για τον αυχένα σας:

Σταθείτε ή καθίστε σε όρθια στάση στην καρέκλα σας. Γείρετε το δεξί αυτί προς τον δεξιό ώμο σας, έτσι ώστε να νιώσετε ένα ήπιο τέντωμα στην αριστερή πλευρά του λαιμού σας. Χαλαρώστε και αφήστε τον αριστερό ώμο να «πέσει» προς τα κάτω, και στη συνέχεια, τοποθετήστε το δεξί χέρι σας στο κεφάλι σας και τραβήξτε προς τα κάτω ελαφρά. Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την αριστερή πλευρά.

Συμβουλή: Ακόμα και απλές εργασίες, όπως είναι η δακτυλογράφηση, επιφορτίζει τον οργανισμό σας με άγχος καθώς και το σώμα σας. Προσπαθήστε να τεντώνετε τουλάχιστον μία φορά το πρωί, μία το απόγευμα, και πάλι στο τέλος της εργάσιμης ημέρας.

2. «Σπρώξτε» το σαγόνι σας προς το στήθος σας:

«Ρίξτε» το κεφάλι σας προς τα κάτω και πιέστε το πηγούνι σας προς τα μέσα. Στέψτε αργά το σαγόνι σας προς τον αριστερό σας ώμο, και στη συνέχεια, σιγά-σιγά γυρίστε το προς το δεξί σας ώμο. Επαναλάβετε αυτή την κίνηση έως και 10 φορές.

Συμβουλή: Μην κάνετε πλήρεις κύκλους, γέρνοντας το κεφάλι σας προς τα πίσω, καθώς αυτό μπορεί να βάλει πίεση στην σπονδυλική στήλη σας.