Οι 6 super ασκήσεις που καίνε τις περισσότερες θερμίδες ενόψει καλοκαιριού

Πατουχέα Μαριάννα
Οι 6 super ασκήσεις που καίνε τις περισσότερες θερμίδες ενόψει καλοκαιριού

Πόσο είπαμε έμεινε για να βγούμε στην παραλία;

Φίλες μου, τέλος τα ψέματα. Πλέον, δεν έχουμε καμία δικαιολογία και κανένα περιθώριο χαλάρωσης. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το ημερολόγιο δείχνει τέλη Μαΐου κάτι που με πρόχειρους υπολογισμούς σημαίνει ότι σε λιγότερο από ένα μήνα οι παραλίες θα έχουν αρχίσει να υποδέχονται τα κορμιά του καλοκαιριού και επειδή είμαι σίγουρη ότι θέλεις να είσαι ένα από αυτά, διάβασε παρακάτω και κυρίως εφάρμοσε.

Crossfit

Πρόκειται για ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής που αποτελείται από ασκήσεις της ολυμπιακής άρσης βαρών, της ενόργανης γυμναστικής, της κωπηλατικής και του στίβου, οι οποίες εναλλάσσονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να μη χάνουν το ενδιαφέρον τους. Ο ασκούμενος (για εσένα λέει) καλείται να τις εκτελέσει με ένταση, έχοντας απέναντί του ως βασικό αντίπαλο τον χρόνο. Ουσιαστικά, τo CrossFit δεν εστιάζει μόνο στη δύναμη ή την αντοχή, αλλά στοχεύει στη βελτίωση και των 10 χαρακτηριστικών που ορίζουν -σύμφωνα με τις αρχές του- το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης μεταξύ των οποίων η ταχύτητα, η ισχύς και η ευκινησία.

Boxing



Το μποξ θεωρούνταν ανέκαθεν ένα «ανδρικό» άθλημα που τελευταία έχει κερδίσει και τις καρδιές των γυναικών αν σκεφτείς ότι στα περισσότερα γυμναστήρια θα βρεις ομάδες μποξ, tae box ή kick boxing που αποτελούνται κυρίως από γυναίκες. Με σάκο ή χωρίς, με γάντια ή χωρίς, η προπόνηση τύπου μποξ είναι ίσως η πιο δυνατή αεροβική άσκηση για το επάνω μέρος του σώματος αλλά και τα πόδια. Για κατευθύνσου προς το σάκο του γυμναστηρίου.

Power Cycling

Φαντάσου ένα δωμάτιο γεμάτο στατικά ποδήλατα, δυνατή μουσική και ένα video wall. Ναι, κάπως έτσι συντίθεται το ιδανικό σκηνικό για ένα μάθημα power cycling. Ένταση, ιδρώτας, και απίστευτη ευεξία είναι τα τρία χαρακτηριστικά του, που με την βοήθεια του instructor που κατευθύνει το ρυθμό, πάνε σε άλλο επίπεδο.

Zumba

Ας σηκωθεί η χορευταρού της παρέας παρακαλώ. Η Zumba αποτελεί ένα πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει στοιχεία από αερόμπικ και χορούς. Στις χορογραφίες της ενσωματώνονται στοιχεία από hip hop, salsa, mambo, πολεμικές τέχνες, latin ακόμα και χορό της κοιλιάς και Bollywood. Ειδικά αν προγραμματίσεις να πηγαίνεις με μια φίλη σου, τα μαθήματα της Zumba θα γίνουν η πιο ευχάριστη ώρα της ημέρας.

Hot Yoga

6fff80b06b38c69099899eb7c05cd819

Κορίτσια με νεύρα ή τρέξτε μακριά ή τρέξτε να πιάσετε θέση. Η hot yoga εφαρμόζεται σε δωμάτιο με θερμοκρασία 40 βαθμούς Κελσίου και 60% υγρασία. Κατ’ αρχάς βοηθάει στην απώλεια τοξινών από το σώμα και την μείωση βάρους, αφού στην προσπάθειά του ο οργανισμός να επαναφέρει τη θερμοκρασία του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα αυξάνει τις καύσεις. Επίσης συμβάλλει στην απόκτηση ελαστικότητας των μυών και των τενόντων, με αποτέλεσμα να αποτρέπονται οι τραυματισμοί.

Pilates

Με το Pilates το σώμα μεταμορφώνεται και αποκτά μια υγιή και αρμονική σιλουέτα. O Ελληνογερμανικής καταγωγής Joseph Hubertus Pilates (εμπνευστής του) συνήθιζε να λέει ότι «σε 5 μαθήματα αρχίζεις να αισθάνεσαι την διαφορά, σε 10 μαθήματα το αισθάνονται και οι άλλοι, σε 20 μαθήματα έχεις ένα εντελώς καινούργιο σώμα». Πιο συγκεκριμένα, το Pilates δυναμώνει και τονώνει τους μυς, βελτιώνει τη στάση του σώματος και αυξάνει την ευλυγισία του, ενώ παράλληλα συντονίζει και ισορροπεί σώμα και μυαλό. Μήπως να το σκεφτείς;

Δες ακόμα:

Θες μόνο 4 λεπτά για να αποκτήσεις τα γυμνασμένα χέρια που ονειρεύεσαι αυτό το καλοκαίρι

Θα χρειαστείς μόνο 10 λεπτά: Οι 4 turbo ασκήσεις για κάψιμο θερμίδων