Ο ουρανός είναι το όριο

Ο ουρανός είναι το όριο

Ακουμπήστε τον με τα πόδια σας.

Τα πόδια, που έπειτα και από αυτήν την άσκηση γιόγκα, δεν θα έχουν πια κυτταρίτιδα!

Ξαπλώστε σε ένα στρώμα με μια διπλωμένη πετσέτα ή ένα δεύτερο στρώμα κάτω από τους ώμους, έτσι ώστε ο λαιμός και το κεφάλι είναι 5-6 εκατοστά πιο κάτω από τους ώμους. Πιέζοντας τις παλάμες στο στρώμα, στο ύψος των πλευρών σας, και λυγίστε τα γόνατα. Σηκώστε τα πόδια, τους γλουτούς και την πλάτη από το στρώμα με στόχο να ακουμπήσουν τα δάχτυλα των ποδιών σας στο έδαφος, πάνω και πίσω από το κεφάλι σας.

Σπρώξτε ακόμα πιο μακριά τα πόδια σας, λυγίστε τους αγκώνες και τοποθετήστε τις παλάμες σας στο κάτω μέρος της πλάτης για στήριξη, καθώς σηκώνετε τα πόδια σας προς τα πάνω, να φτάσουν το ταβάνι.

Να διασφαλίσετε ότι το βάρος κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη την ωμοπλάτη σας και στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Σταματήστε εάν αισθάνεστε πίεση στο λαιμό. Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα και σταδιακά δουλέψτε αυτήν την άσκηση μέχρι να πετύχετε διάρκεια 5 λεπτών.

Για να διευκολυνθείτε: Κάντε την ίδια άσκηση, ακουμπώντας όμως τους γλουτούς και τα πόδια σας επάνω σε έναν τοίχο. Πιέστε τους μηρούς σας στον τοίχο, κρατήστε τα πόδια σας παράλληλα στο τοίχο και τα πέλματα τεντωμένα.