Η running team με την οποία αξίζει να τρέξεις αυτόν τον Απρίλιο!

Η running team με την οποία αξίζει να τρέξεις αυτόν τον Απρίλιο!

Ήταν ένα δροσερό, ανοιξιάτικο πρωινό πριν από ακριβώς έξι χρόνια όταν αποφάσισα να βάλω το τρέξιμο στη ζωή μου. Το γυμναστήριο δεν με ενέπνεε και εκείνη την εποχή, αναζητούσα έναν τρόπο για να αποβάλλω το στρες που με ταλαιπωρούσε και παράλληλα, να βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση… έξω από τους τέσσερις τοίχους!

Η πρώτη φορά ήταν δύσκολη. Κατέβαλλα συνεχώς μεγάλη προσπάθεια για να «ρυθμίσω» την αναπνοή μου και ένιωθα πως τα πόδια μου δεν με κρατούσαν. Σε κάθε προπόνηση, όμως, γινόμουν καλύτερη και όσο έβλεπα τις αντοχές μου να ανεβαίνουν, τόσο προσπαθούσα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Έξι χρόνια έπειτα από το πρώτο μου run, λοιπόν, είμαι σε θέση να πω ότι η απόφασή μου… να πάρω τους δρόμους, ήταν μία από τις καλύτερες που έχω πάρει για εμένα -από πολλές απόψεις. Φέτος, δε, αισθάνομαι τεράστια χαρά και περηφάνια που στις 14 Απριλίου θα φορέσω τα αθλητικά μου παπούτσια και μαζί με χιλιάδες δρομείς θα τρέξω για την Mammut, για την FLISAT και την MALA. Δηλαδή, για τους δικούς μου «Σταθμούς Χαράς» που μου δίνουν δύναμη σε κάθε βήμα!

Στην περίπτωση, λοιπόν, που αισθάνεσαι πως έχεις ανάγκη από ανανέωση, αν πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα να σηκωθείς από τον καναπέ και να φροντίσεις το σώμα και την υγεία σου, αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να βάλεις το τρέξιμο στη ζωή σου. Αν χρειάζεσαι επιπλέον ώθηση για να κάνεις την αρχή, τα τρία παρακάτω tips είναι σίγουρα αρκετά για να σε εμπνεύσουν.

Προμηθεύσου με τα πιο στυλάτα athleisure ρούχα

Μπορεί να φαντάζει απλοϊκή, όμως, η παραπάνω συμβουλή μπορεί να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα, πόσω μάλλον στην περίπτωση μίας γυναίκας που ασχολείται με τη μόδα. Τα κατάλληλα και trendy αθλητικά ρούχα, παπούτσια και εσώρουχα θα σε κάνουν να θέλεις να βγεις έξω και να τρέξεις αυτή την Άνοιξη. Μην ξεχνάς, άλλωστε, πως το athleisure στυλ είναι μία από τα κορυφαίες και σίγουρα πιο άνετες- fashion τάσεις της σεζόν.

Τρέξε για έναν καλό σκοπό και βρες τους δικούς σου «Σταθμούς Χαράς»

Η δεύτερη συμβουλή της λίστας είναι μία από τις αγαπημένες μου και σίγουρα, εκείνη που με κάνει να θέλω να φοράω τα αθλητικά μου και να τρέχω, ακόμη και όταν αισθάνομαι απίστευτα κουρασμένη. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις συχνά έναν σκοπό -και δη καλό- για να τρέχεις. Για παράδειγμα, εγώ φέτος θα τρέξω στον Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», για την Mammut, για την MALA και την FLISAT! Ναι, θα ταξιδέψω ως την πανέμορφη Θεσσαλονίκη και θα αγωνιστώ μαζί με την ΙΚΕΑ, αφιερώνοντας τη διαδρομή σε όλα τα παιδικά αντικείμενα που θα ομορφύνουν τους «Σταθμούς Χαράς»!

Απλώς η σκέψη ότι θα μοιράσω παιδικά χαμόγελα, μου δίνει ώθηση. Αρκεί να σου πω ότι μέχρι σήμερα, δηλαδή στα έξι χρόνια που πραγματοποιείται το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς», περισσότερα από 2.800 παιδιά είχαν τη χαρά να δουν τον σταθμό τους ανανεωμένο με καινούρια έπιπλα -όπως κρεβάτια, τραπέζια, καρέκλες και ραφιέρες, παιχνίδια, λευκά είδη και εκπαιδευτικό υλικό. Πλέον, περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους σε όμορφους, λειτουργούς και χαρούμενους χώρους και αυτός είναι σίγουρα ένας σκοπός για τον οποίο αξίζει να τρέξουμε!

Μπες σε μία running team

Η τρίτη συμβουλή είναι σίγουρα ιδανική για εσένα που διστάζεις να πηγαίνεις μόνη σου για τρέξιμο και είσαι περισσότερο social άτομο. Δεν υπάρχει πιο όμορφος τρόπος για να κοινωνικοποιηθείς και να κάνεις δίχως άγχος τα πρώτα run σου από το να γίνεις μέρος μίας running team. Με μία αναζήτηση στα social media θα ανακαλύψεις πολλές ομάδες τρεξίματος για να κάνεις τις καθιερωμένες, εβδομαδιαίες σου προπονήσεις. Όπως ανέφερα, εγώ είμαι μέρος της ΙΚΕΑ Running Team και φέτος, θα συμμετάσχω μαζί της για 6η συνεχή χρονιά στον Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος». Θα τρέξω, δηλαδή, δίπλα σε 1.000 δρομείς που θέλουν να αγωνιστούν για καλό σκοπό -μεταξύ των οποίων και εργαζόμενους της ΙΚΕΑ και του Ομίλου FOURLIS- με στόχο φέτος να γίνουν ακόμη πιο όμορφοι και λειτουργικοί δέκα δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα!

333

Για όποιον λόγο και αν βάλεις το τρέξιμο στη ζωή σου, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα ευχαριστείς μια ζωή τον εαυτό σου για αυτή την απόφαση. Το σίγουρο είναι πως φέτος αξίζει να τρέξουμε για την Mammut, για την FLISAT και για την MALA και να αφιερώσουμε τη διαδρομή μας, σε όλα τα παιδικά αντικείμενα που θα ομορφύνουν τους «Σταθμούς Χαράς»! Μέχρι στιγμής, έχουμε φτάσει τους 67 και φέτος, ευελπιστούμε να προσθέσουμε στον εκπληκτικό αυτόν αριθμό άλλους δέκα!