3 λόγοι που σε αντιπαθούν στο γυμναστήριο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 λόγοι που σε αντιπαθούν στο γυμναστήριο

Νιώθεις ότι κάτι συμβαίνει;

Τα απογεύματα που γυρνάς από την δουλειά σου τα περνάς συνήθως στο γυμναστήριο, πετυχαίνοντας δύο πράγματα ταυτόχρονα: α. περνάς δημιουργικά τον κενό σου χρόνο και β. φροντίζεις την υγεία σου, αλλά και το σώμα σου κάνοντας ασκήσεις. Συνήθως όμως νιώθεις πως κάτι συμβαίνει. Αισθάνεσαι να σε κοιτούν περίεργα ή και πως σε αποφεύγουν στο γυμναστήριο.

Κάτι δεν πάει καλά και θες να το διαλευκάνεις; Πηγαίνεις στο γυμναστήριο αρκετό καιρό, μα δεν έχεις κατορθώσει να κάνεις κανένα φίλο;

Δες 3 λόγους για τους οποίους μπορεί να σε αποφεύγουν στο γυμναστήριο.

#1. Πας πάντα καθυστερημένα
Το να πηγαίνεις στο γυμναστήριο με το πάσο σου δεν είναι πρόβλημα, δεν σε κυνηγάει κάποιος. Όμως το να μπαίνεις καθυστερημένα σε ένα ομαδικό πρόγραμμα, εκτός του ότι είναι ενοχλητικό για τα υπόλοιπα άτομα και τον trainer επειδή αποσπάς την προσοχή τους, είναι και επικίνδυνο για σένα, αφού μπορεί να χάσεις το ζέσταμα και να τραυματιστείς. Αν ξέρεις ότι θα αργήσεις πάνω από 10 λεπτά – ή πως θα πρέπει να φύγεις νωρίς πάνω από 10 λεπτά – καλύτερα να κάνεις κάτι άλλο εκείνη την ημέρα.

#2. «Πιάνεις» τα όργανα και τον εξοπλισμό για πολύ χρόνο
Η κυκλική προπόνηση είναι της μόδας και είναι και αρκετά βοηθητική. Το να κάθεσαι όμως στα όργανα ενώ ξεκουράζεσαι ανάμεσα στις ασκήσεις σου ή ανάμεσα στα σετ επαναλήψεων δεν είναι και πολύ καλό. Για την ακρίβεια είναι πολύ ενοχλητικό. Υπάρχουν φορές που κάποιοι παραμένουν πάνω στα μηχανήματα ή στα όργανα χωρίς να γυμνάζονται. Καλό θα ήταν να σταματήσεις να το κάνεις αυτό και να σεβαστείς και τους υπόλοιπους ανθρώπους που γυμνάζονται μαζί σου.

#3. Αφήνεις πίσω σου «ίχνη»
Όταν φεύγεις από το γυμναστήριο καλό θα ήταν να μην αφήνεις πίσω σου «ίχνη». Και τι εννοούμε με αυτό; Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιστρέφεις τα ελεύθερα βάρη ή τον εξοπλισμό των ομαδικών προγραμμάτων στη θέση τους, να σκουπίζεις τον ιδρώτα σου ή έστω να έχεις μια πετσέτα όταν χρησιμοποιείς τα όργανα και κυρίως να μην αφήνεις σκουπίδια στα αποδυτήρια.